Tijgers en leeuwen voor het eerst naar buiten

ALMERE
De eerste grote katachtigen hebben deze week de buitenverblijven van het Spaanse Primadomus in gebruik genomen. Het gaat om twee tijgers en twee leeuwen, alle vier afkomstig uit een Frans circus.

Deze dieren zijn de eerste grote katachtigen die onderdak hebben gekregen bij Primadomus, een vestiging van de Almeerse stichting AAP. Nadat de tijgers en leeuwen een maand ter observatie in een kleiner binnenverblijf waren gehouden, mochten ze voor het eerst in hun leven naar buiten in ruime kooien.

De luiken werden geopend door de burgemeester van Villena, de gemeente waar Primadomus sinds 2009 is gevestigd. De vier reageerden verschillend op hun 'vrijlating'. Vond de één het in de eerste instantie vooral eng, een ander ging al snel vol enthousiasme op ontdekkingsreis.

Er wordt op dit moment bij Primadomus gebouwd aan nieuwe verblijven. Uiteindelijk kunnen er veertig grote katachtigen onderdak vinden.


reacties (4)

 • Barbara

   

  Nee, dit is wat mij betreft wereldnieuws wat laat zien hoe de onontwikkelde mens met deze dieren om is gegaan.

  reageer
 • Kaassie

   

  toch wel. Is onderdeel stichting AAP en velen in Flevoland steunen AAP. Goed dat OF laat zien wat er onder andere met de gekregen gelden gedaan wordt

  reageer
 • Henk

   

  De vestiging is van de Almeerse stichting Aap, is dat regionaal genoeg?

  reageer
 • Willem

   

  Dit is toch geen regionieuws?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert