Rijk trekt geld uit voor camera's op stations

ALMERE
Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur trekt extra geld uit voor cameratoezicht op kleine en middelgrote treinstations, waaronder Almere.

De nieuwe camera's zijn een maatregel tegen het geweld op en rond het spoor. Daar is ook sprake van geweest in Almere. Zo mishandelde in april een zwartrijder medewerkers van de NS.

In totaal trekt de staatssecretaris 13,3 miljoen euro uit voor camera's op 30 treinstations. Van het geld worden ruim 700 nieuwe camera's geplaatst. Mansveld verwacht met het extra cameratoezicht de veiligheid van reizigers en NS-medewerkers te vergroten.

reacties (10)

 • Pzaal

   

  Toch raar dat camera's zoveel geld kosten en dan het beeld matriaal bedroevend belabberd is. Een camera van 50 euro bij de mediamarkt is 1000x scherper. Wil weleens weten waarom zo'n *..* camera zo duur moet zijn.

  reageer
 • tiptop

   

  Ja, en dat zijn waarschijnlijk ook geen eenmalige kosten. Die camera's moeten worden onderhouden, vervangen en de beelden moeten worden gemonitord (door mensen of (dure) software). En dat terwijl camera's verder niets kunnen: niet ingrijpen, niet deëscaleren, niet preventief optreden...

  reageer
 • Dick

   

  Had het niet beter kunnen verwoorden.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is meer dan een webcammetje van de Mediamarkt. Het zijn kwaliteitscamera's, en je hebt uiteraard ook kosten aan aansluiting, dataverbinding etc.

  reageer
 • jan

   

  13 miljoen voor 700 cameras. Dat is gemiddeld 18.500 euro per camera. Pittig.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • tiptop

   

  Raar toch dat ik steeds weer beelden van beveiligingscamera's op tv en internet te zien krijg van 'incidenten' die kennelijk niet door diezelfde camera's voorkomen konden worden... Het lijkt wel alsof boze korte lontjes zich geen ene conducteursfluit aantrekken van of ze wel of niet gezien worden... Dus misschien toch liever wat meer vertrouwen op menselijke inzet dan op techniek. Is uiteindelijk misschien niet eens zo heel veel duurder.

  reageer
 • Mouse

   

  Totale onzin dit. Stond de babbelen voor zo'n poortje toen iemand het hek met z'n voeten open duwde. Je kunt wel 700 camera's ophangen maar die kun je alleen gebruiken als bewijs wanneer iemand wprdt gepakt

  reageer
 • Dick

   

  Jij kijkt zeker heel veel naar NCIS LA, waar ze alle criminelen met camera's opsporen en herkennen? Van een camera gaat 0,0 niks preventieve werking uit. Dat gaat er wel van blauw op straat. Kijk maar eens hoe schijnheilig iedereen zich op de snelweg gedraagt als er een opvallende politiewagen, al of niet met ambtenar van politie er in (want soms is het ook een medewerker van de garage o.i.d.).

  reageer
 • joop

   

  goede zaak. onbegrijpelijk dat het er niet al was...

  reageer
 • Dick

   

  Dat gaat dus geen barst oplossen. Aanwezigheid van Blauw op de stations. Dat is noodzakelijk.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert