Aanpassingen door hoge temperaturen

FLEVOLAND
Door de hoge temperaturen moeten verschillende organisaties en bedrijven aanpassingen doen in hun programma.

Museum Nieuwland Erfgoed in Lelystad blijft zaterdag gesloten. Het museum heeft geen airconditioning en het wordt simpelweg te warm binnen. Vandaag ging het museum ook al eerder dicht vanwege de hitte. Zondag hoopt het museum weer gewoon open te gaan.

Bij de hondendag op het Erkemederstrand gaan alle activiteiten met honden niet door. Vanwege de extreme hitte vinden de organisatoren het onverantwoord om honden door het hete zand en over het asfalt te laten lopen. De geplande braderie gaat wel door, maar ook daar wordt rekening gehouden met het warme weer. Zo zijn er meer mensen van de EHBO aanwezig en is de route veranderd.

De bootcamp op de vernieuwde natuurcamping De Altena in Zeewolde is afgelast. Eigenaar Gerjan Wolf vindt het onverantwoord om in deze hitte een sportwedstrijd te organiseren.

De eerste middag van het Urker tentenkamp is afgelast. Zaterdagochtend worden nog wel de tenten opgezet, maar het middagprogramma gaat niet door. De organisatie hoopt dat het programma vanaf maandag normaal doorgang kan vinden.

Het Schemerlampfestival in Almere gaat gewoon door. Vanwege de airconditioning in De Meester verwacht de organisatie geen problemen. Wel worden er gratis ijsjes uitgedeeld.

De Hippische week van de Orca Ruiters op Urk is afgelast vanwege het warme weer. De hele week stonden er allerlei clinics en paardenwedstrijden gepland. Op het evenement komen vaak een paar honderd mensen af.

De Almeerse Jeugdlanden in Stad, Haven en Buiten hebben zaterdag aangepaste openingstijden. Kinderen kunnen er tussen 8.30 uur en 13.00 uur terecht. 's Middags gaan de speelbouwplaatsen dicht.

Vanwege de hoge temperaturen wordt de oefenwedstrijd van FC Almere tegen Almere City FC zaterdag eerder gespeeld. De aftrap is niet om twee uur 's middags maar om 11 uur 's ochtends.

De openluchtzwembaden De Alk in Biddinghuizen en De Abelen zijn langer open vanwege de tropische temperaturen. Vanaf 13.00 uur zijn de baden open. En tot en met zaterdag kan er ook in de avond worden gezwommen. Zondag is het bad open van 13.00 uur tot 17.30 uur.

Organiseert u ook een evenement en moet u maatregelen nemen? Laat het ons weten via rtv@omroepflevoland.nl
reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert