Jehova's kopen grond Swift'64 eerder aan

SWIFTERBANT
De Jehovah's Getuigen kopen de grond voor hun nieuwe congrescentrum in Swifterbant eerder aan dan de bedoeling was. Ze wachten niet tot het bestemmingsplan onherroepelijk is.

Voor de bouw van het centrum kopen de jehova's voor 2,9 miljoen euro twee voetbalvelden die door Swift'64 worden gebruikt. Met dat geld wordt een kunstgrasveld voor de club aangelegd.

Door de vervroegde grondaankoop kan dat kunstgrasveld nu al in oktober klaar zijn. De Jehovah's Getuigen gebruiken het congrescentrum naast hun bestaande hal voor bijeenkomsten met de verschillende gemeenten uit heel Nederland.

reacties (6)

 • Josh.

   

  Je schrijft bijna allèèn maar verzonnen onzin. Er worden overal Koninkrijkszalen gebouwd. 100den per jaar. Verschuivingen om organisatorische redenen gebeuren zelfs in commerciele ondernemingen. Kleine groei in leden? Zij zijn in de laatste decennia 100den % gegroeid. Strafzaken? Die worden v.n.l. gevoerd als er mensenrechten worden geschonden. Zelfs andere instellingen hebben daar voordeel van. Duizenden werknemers op straat? Het WT genootschap heeft geen werknemers of door de overheid betaalde krachten anders dan die AOW en/of pensioen ontvangen. Uiteraard kunnen er leden zonder een betaalde baan komen te zitten zoals zoveel mensen, maar gebruiken dat niet om zwart werk te verrichten. Ze blijven altijd proberen werk te vinden. Wat ook een Bijbelse opdracht is. Waar staat in de Nederlandse Wet dat je sociale premies moet afdragen voor vrijwilligerswerk? Waar denk je dat financieringen voor internationale bedrijven vandaan komt? Een groot deel van de hal wordt door Nederlandse getuigen gedaan en gefinancieerd. Zo gaat het overal in de wereld. Tot slot; het WT genootschap is geen adventisten kerk.

  reageer
 • Jan Hoekstra

   

  Het is niet uit luxe dat men alles concentreert bij Swifterbant. Het enorme Bennekom complex staat te koop , inkomsten dalen gestaag wereldwijd. Enorme strafzaken kosten miljoenen. Vele filialen sluiten, duizenden vooral oudere werkers komen op straat zonder uitkering en opleiding. Ondanks de kleine groei in leden(vooral in derde wereld landen) is er een groot gebrek aan geld om alle projecten door te financieren wereldwijd. Swifterbant wordt gefinancierd vanuit de USA en door vrijwilligers gebouwd zonder loonkosten en sociale premies afdracht. Bennekom moet nog geld opleveren , maar dat complex is zover bekend niet verkocht.Uiteraard hebben alle religies harde tijden, dus ook "Jehova Getuigen" als adventisten kerk genootschap.

  reageer
 • Dorpsgenoot

   

  Als Swifterbantmens ben ik sowieso blij! Lekker zwemmen zo.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "waar is die tijd zonder wereldproblemen." - die is er nooit geweest, hoogstens was er een tijd dat je je er niet om bekommerde.

  reageer
 • Jan

   

  Ik als Swifterbanter niet. Op de plek waar het huidige pand staat lag vroeger een hele gave racebaan waar je lekker kon crossen met je fietsje. @waar is die tijd zonder wereldproblemen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Ik als jehova getuige ben verblijd met dit nieuws. Hopelijk kan er snel gebouwd worden op deze grond zodat wij kunnen uitbreiden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert