Goede hulpverlening voorkomt zelfmoord

FLEVOLAND
Het aantal zelfdodingen neemt toe in Flevoland. Verslaggever Larissa de Heus uit Zeewolde praat deze week met mensen die een einde aan hun leven willen maken en hun hulpverleners.

De studente Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle heeft een vijfdelige radioserie gemaakt in opdracht van Omroep Flevoland.

We gaan in het laatste deel van deze serie verder met het verhaal van de depressieve René en misbruikte Monique. In dit deel komen ook aan het woord: psychiater Jeroen Terpstra en Paul van Hoek, die advies geeft in de sociaal psychiatrische zorg,

reacties (3)

 • MG

   

  Als je dan ook de wachtlijsten soms ziet wanneer iemand terecht kan is ook niet bevorderlijk. Een persoon die aan zelfdoding denkt gaat ook niet snel hulp zoeken. Als zo'n persoon bij de HA komt is het vaak met andere klachten.

  reageer
 • Barbara

   

  Kwestbaarheden zijn niet weg te nemen met pillen. Dat is een juiste opmerking van de dokter. Mooie informatieve serie van de Hogeschool studente, kalm en serieus aangepakt. Zeer de moeite van het beluisteren waard!

  reageer
 • buuf21

   

  Dit betekent ook dat een ieder die aanklopt geholpen wordt?Of is dit zzorgverzekering gerelateerd?..qua vergoeding..sommige mensen kan een eigen bijdrage tegen houden om het traject in te stappen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert