Gewapende overval op Wibra in Haven

ALMERE
De Wibra in Almere Haven is vrijdagochtend overvallen door een gewapende man. De man bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen. Er zijn geen gewonden gevallen. De winkel is tijdelijk gesloten vanwege het incident.

De man kwam kort na openingstijd de winkel binnen lopen en deed een greep in de kassa. Daarna is hij er vandoor gegaan.

De politie is sindsdien in de wijde omgeving op zoek naar de man. Er is onder meer een helikopter ingezet. Daarnaast is er een oproep via Burgernet uitgegaan en worden getuigen gehoord. Mogelijk zou de verdachte voor de overval rond hebben gelopen bij de winkel aan het Plein.

reacties (8)

 • [TT]

   

  ik vind het naar voor al betrokken personeel. Maar wat een schlemiel moet deze overvaller zijn: alsof het grote geld bij de Wibra in de kassa zit..........

  reageer
 • Reinier

   

  het signalement is ongeveer hetzelfde als alle andere overvallers?

  reageer
 • ron

   

  het fenomeen basinkomen gaat ook voor mensen die wel werken; zo niet, dan heet het een doeluitkering. lees je maar eens in op dat begrip dan zie je dus dat je het NIET eens bent gezien je reactie.

  reageer
 • Michiel

   

  Mijn vrouw heeft 10 minuten aan staan bellen bij het politiebureau naast de winkel. Ze waren er wel, maar deden gewoon niet open. Daarna was de vogel gevlogen. Heeft een politiehelicopter ook weinig zin meer!

  reageer
 • Klaas

   

  Sorry, maar daar geloof ik helemaal niks van. Het bureau is vanaf 09:00 uur al geopend. Wat wel een trent is met de nationale politie dat alle agenten uit Almere Haven naar Almere Stad toe gaan omdat het 1 gebied is geworden. Sommige idioten krijgen dus steeds meer kans in Haven. De aanrijtijd word alleen maar langer.

 • Rob

   

  Eh....112 bellen maakt meer indruk.

 • Michiel

   

  Hij had zelfs helemaal niets, alleen een envelopje met retourbonnen. Mijn vrouw was binnen toen het gebeurde. Was een kale donkere man met wit T-shirt. Medewerkster was achter in kantoor en kreeg pistool op haar hoofd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  je ken natuurlyk ook gewoon een baan gaan zoeken dan een ander een trauma bezorgen sterkte voor het personeel

  reageer
 • Faerie

   

  Zo'n hekel aan dat soort domme crimineeltjes, die even snel cash grijpen. Vaak helaas voor verslaving. Voor die paar tientjes max die hij heeft is het personeel uit zijn doen, is de winkel een dag dicht wat veel meer geld kost en is winkelend publiek gedupeerd. Voor een paar lullige centen die hij ook met bedelen wel bij elkaar had gekregen. Dit soort dingen laat zien dat de maatschappij aan een grote verandering toe is. Meer inclusie, meer hulp, onvoorwaardelijk basisinkomen...

  reageer
 • Rick

   

  niets een onvoorwaardelijk basisinkomen! Werken voor zijn centen want wie betaalt dat basisinkomen?? Juist wij de werkenden!

 • joost

   

  lekker brutaal. Deze wibra heeft als buren een politiebureau. Ik hoop dat de dader gepakt word en de slachtoffers niet al te veel geschrokken zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert