Onderzoek NFI naar brand Paulus Potterstraat

ALMERE • Vr 3 juli 2015 | 15:59 • Vrijdag 3 juli 2015 | 15:59
Het NFI gaat extra onderzoek doen naar de oorzaak van de dodelijke brand in een woning in de Paulus Potterstraat in Almere. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald na een regiezitting.

Het Nederlands Forensisch Instituut moet een half jaar na de brand zien te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld. Bij de brand op 7 januari kwam een 52-jarige vrouw om het leven. Zij is de moeder van de verdachte. De stiefvader en de twee kinderen van de verdachte raakten gewond bij de brand. De Almeerder wordt verdacht van moord en drie keer poging tot moord.

De verdachte zegt zelf dat hij de brand niet met opzet veroorzaakt heeft. Hij zou benzine in huis hebben gehad om een zelfmoordpoging te doen. Met die jerrycan zou hij van de trap gevallen zijn waarna de benzine op de grond terecht kwam. Zes maanden na de brand is de woning nog steeds verzegeld door de politie. Omdat het NFI in het huis onderzoek gaat doen mag het nog niet gerenoveerd worden. Ook twee naastgelegen woningen zitten daardoor nog steeds met schade.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel