Onderzoek NFI naar brand Paulus Potterstraat

ALMERE
Het NFI gaat extra onderzoek doen naar de oorzaak van de dodelijke brand in een woning in de Paulus Potterstraat in Almere. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald na een regiezitting.

Het Nederlands Forensisch Instituut moet een half jaar na de brand zien te achterhalen wat er zich precies heeft afgespeeld. Bij de brand op 7 januari kwam een 52-jarige vrouw om het leven. Zij is de moeder van de verdachte. De stiefvader en de twee kinderen van de verdachte raakten gewond bij de brand. De Almeerder wordt verdacht van moord en drie keer poging tot moord.

De verdachte zegt zelf dat hij de brand niet met opzet veroorzaakt heeft. Hij zou benzine in huis hebben gehad om een zelfmoordpoging te doen. Met die jerrycan zou hij van de trap gevallen zijn waarna de benzine op de grond terecht kwam. Zes maanden na de brand is de woning nog steeds verzegeld door de politie. Omdat het NFI in het huis onderzoek gaat doen mag het nog niet gerenoveerd worden. Ook twee naastgelegen woningen zitten daardoor nog steeds met schade.

reacties (5)

 • Rechtsspraak

   

  Al is de leugen nog zo snel...De waarheid achterhaalt hem wel...Hij weet donders goed wat hij heeft gedaan natuurlijk, maar zulke gasten hebben geen schuldgevoel..En zijn advocaat zal natuurlijk zeggen dat hij koste wat kost het lulverhaal moet blijven volhouden over knoeien met benzine ( zelfmoordpoging)..Liegen is een tweede natuur geworden voor hem, aangezien hij overal over liegt..Gelukkig weegt dat flink mee bij de uiteindelijke uitspraak!!

  reageer
 • buurtje

   

  Hij begon met kortsluiting, daarna zou het de wasmachine en droger kunnen zijn. De jerrycan zou zijn gevallen en zou het opgeveegd hebben. Hij zat ook beneden voor de tv inderdaad 10 minuten voor de brand. En nu beweert hij dat het op zolder is begonnen.... gek he

  reageer
 • buurtje

   

  Er klopt helaas niks van. Helaas voor de verdediging dan. Zonde om er zoveel tijd en geld in te steken. Als je het dossier zou terug lezen zie je al dat het niet pluis is...

  reageer
 • Ik

   

  Meneer verandert nogal eens van verhaal merk ik..Dan weer defecte stoppen die kortsluiting veroorzaakten, dan weer met benzine gooien..Als dat zo is gebeurd, dan ga je toch niet beneden zitten wachten bij de tv..Dan haal je je kids zo snel mogelijk uit bed en waarschuw je je ouders dat er per ongeluk benzine is gevallen..En sowieso hoe vat benzine vlam? Niet spontaan..Leugenaars worden altijd ontmaskerd uiteindelijk..

  reageer
 • Ron

   

  en die benzine is spontaan ontvlamd. Jaja

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert