Politieke interesse in plan buitenzwembad

ALMERE
De Almeerse politiek heeft interesse in het plan van twee Almeerse bedrijven voor een buitenbad in de stad. Het concept van architectenbureau 70F en ontwerpbureau Bad Elephants bestaat uit meerdere betonnen baden die in het Weerwater drijven. Aanstaande woensdag is er een gesprek op het stadhuis.

Aanleiding voor de Almeerse bedrijven is de jaarlijks terugkerende discussie over een buitenzwembad in Almere. De afgelopen weken werd opnieuw een petitie opgestart voor het realiseren van een openluchtzwembad. De gemeenteraad vond tot nog toe zo'n zwembad veel te duur.

De twee initiatiefnemers denken nu een plan te hebben gemaakt wat wel rendabel is. De betonnen baden worden gevuld met water uit het Weerwater en gezuiverd door een zogenoemde helofytenfilter. Volgens de bedrijven zijn de aanlegkosten laag en door het ecologische filter zijn de onderhoudskosten nihil.

reacties (18)

 • ih

   

  tsjonge wat negatief meteen. Het plaatje is een impressie. Er kan dus van alles op basis van het voorstel bedacht worden. Zandstrand, strandtent, glijbanen, het kan natuurlijk allemaal. Waar het om gaat zijn de kosten. Als je allerlei fratsen toevoegt moet er ook betaalde en professionele toezichthouders worden aangesteld. Deze moeten gediplomeerd zijn, en dat is lastig omdat je maar beperkt open bent. Wegen de baten tegen de kosten op? Als je kiest voor een vereenvoudigde opzet heb je (bijna) alles, maar dan zonder de onrendabele elementen. Het idee om het water te zuiveren via een ecologisch filter is het basisplan, van hieruit kun je verder denken. Meteen afschieten is zo makkelijk, en lijkt hier in de reaguurdersbox wel de standaard reactie te zijn.

  reageer
 • -Z-

   

  De techniek kan Almere overnemen, het ontwerp natuurlijk niet. Totaal geen enkele toegevoegde waarde. Dit bad bouw je natuurlijk tegen de oever/grasvelden aan in het Lumierepark. Als de tierelantijntjes der ontwerpers uit het plan weggezuiverd zijn kan elke lokale aannemer dit gaan bouwen.

  reageer
 • Suzanne

   

  En waar kunnen hier de kleintjes spelen of enige schaduw opzoeken? Tevens heeft Almere bijna 200.000 inwoners,oke die passen natuurlijk nooit allemaal in 1 zwembad maar dit bad lijkt mij wel erg klein. Ziet er weer erg Almeersfuturistisch uit, maar doe is gewoon dan doe je al gek genoeg zou soms ook wel eens toegepast mogen worden.

  reageer
 • Jan Bakker

   

  Als ik sommige reacties hieronder lees kan ik alleen maar concluderen dat zo'n buitenbad hard nodig is. Wellicht vergoedt de ziektekosten verzekeraar de entree i.h.k.v. therapie tegen zonnesteek....

  reageer
 • Mop

   

  Misschien goed lezen, het water wordt gezuiverd, dus is het bijna net zo schoon als het drinkwater. Alleen ontbreekt de vieze chloorlucht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Te

   

  kan niet zeggen dat het lelijk is maar betwijfel de cappiciteit, hier kunnen voor zover ik zie nog geen 100 mensen zwemmen

  reageer
 • flevolander

   

  als je miljoenen aan een floriade kan uitgeven geef dan ook geld uit voor een heel mooi buitenbad maar het kan in almere he

  reageer
 • Dr.Jake

   

  dit is toch geen echt/normaal buitenbad. Ik wil heel zuiver water met chloor erin zoals elk zwembad dat heeft. Het is juist vanwege het vieze (weer)water waarom ik niet wil zwemmen in de natuurplassen zoals weerwater. BAH.

  reageer
 • Zwemmuhhh

   

  Ik vind het een geweldig mooi initiatief. Heel modern en ingenieus bedacht. Het kan in Almere.... Nieuw, bijdetijds of zelfs futuristisch... De veiligheid zal er echt wel bij gewaarborgd blijven/zijn.

  reageer
 • RICK

   

  Of een enorm bloemenpark. Op de plek van de camping.

  reageer
 • Moïse

   

  Dat is toch geen buitenbad?? Echt weer typisch Almere..zucht gewoon meerder baden voor verschillende leeftijden met glijbanen enzo. Met groot grasveld voor veel speelplezier. Iets nuttigs niet hoogstaand architectonisch kunstje waar we gern reet aan hebben

  reageer
 • marijke

   

  Gewoon een echt openlucht zwembad !!

  reageer
 • joop

   

  een buitenzwembad is MET GRASVELDEN ! Meerdere baden, glijbaan, duikplank, etc. Geen bak ik het water! Grrrrr.. Maar ja dit zal het wel worden natuurlijk.

  reageer
 • George

   

  Hoe zo onveilig? Komen echt wel hekken omheen. Jammer dat negatieve meteen.

  reageer
 • Serge

   

  Wat een onzin. Het is maar 10 dagen per jaar mooi weer.

  reageer
 • Frenky

   

  Ik haat zwemmen.

  reageer
 • ik

   

  Is er ook nagedacht over een speelweide ruimte om te zonnen, sanitaire voorzieningen, horeca etc. Betonnen bakken in het Weerwater klinkt goed,maar hoe zit het met de veiligheid. Een kleine misstap en je ligt in het diepere Weerwater. Zal toch betaalde toezicht moeten komen. Ik ben voorstander van een buitenbad, maar dan niet een uitgeklede en onveilige versie.

  reageer
 • mo

   

  Top. Laat het zwembad maar komen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert