Festivalgangers houden hoofd koel

ALMERE
Bezoekers van het Free Festival in Almere houden goed rekening met de hoge temperatuur. Er hebben zich volgens de organisatie van het tweedaagse festival geen ernstige incidenten voorgedaan.

Er wordt volop gebruik gemaakt van de faciliteiten die speciaal in verband met de tropische temperatuur zijn geregeld. Zo zijn er badjes, extra schaduwplekken, gratis drinkwater en zijn waterpistolen toegestaan. Bovendien is er een toegang tot het Weerwater gemaakt waar festivalgangers kunnen afkoelen.

Het Free Festival op het Atlantisstrand duurt tot zondagavond 23.00 uur.

reacties (27)

 • Raymond

   

  Ook dan geldt het spreekwoord: "Holle vaten klinken het hardst"

  reageer
 • roosje

   

  Het is een keer per jaar maar wat een herrie en gedruin zelfs in almere-buiten te horen .Toch wens ik de jeugd veel plezier mede omdat er al zo weinig te beleven valt voor ze

  reageer
 • Job

   

  Om 23.00 uur is het klaar, naar bed en morgen weer gezond op. Nog een tip. Volgend jaar het eerste weekeinde van juli gewoon niet in Almere zijn.

  reageer
 • Staan weer zeur reacties op wat niks te maken heeft met freefestival ga dan lekker een weekend weg op een hutje op de hei is maar 1x per jaar zeikers

  reageer
 • J. van Rossum

   

  Geen ernstige incidenten? Jullie moeten beter research doen Omroep Flevoland! Een groep van circa 15 Ajax hooligans teisterde zaterdag het festival. Veel mensen zijn bedreigd, neergeslagen of ernstig mishandeld. Eén persoon zeer ernstig, waarbij mensen zich afvragen of hij het er levend van af heeft gebracht. Voor meer info lees de reacties op Partyflock maar eens. Security heeft grote steken laten vallen hierin. Ook de watertappunten en zwembaden waren een lachertje. Ik moest gewoon al mijn water kopen. In mijn ogen waren er geen goede maatregelen genomen zoals beloofd door Free Festival.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ikke

   

  Kom op zeg 1x in het jaar een festival. Als je daarval last van heb moet je lekker hutje op de hei gaan bewonen .

  reageer
 • Peter

   

  nu hebben we het alleen over pilletjes. Ik denk nog een stapje verder. Pillen nemen en slecht gaan komt onze premie niet ten goede. Helemaal mee eens. Iemand die gaat voetballen en daardoor ziekenhuis nodig heeft en vervolgens weken niet kan werken betalen wij ook voor met z'n allen. Buurman die van trap valt omdat de dakgoot schoon moet kost ons ook geld als het fout gaat. En dan nog maar niet te spreken over dikke mensen etc etc. Dan kunnen we net zo goed het verzekering verhaal opdoeken. Hoop alleen dat u nooit wat krijgt en de rekening zelf niet betalen. Want ziek worden is ook eigen risico. Snapt u waar ik naar toe wil? Overigens is het nuttigen van pillen in Nederland net zo legaal als een potje voetballen of het schoonmaken van de dakgoot

  reageer
 • almere

   

  juist peter , daarom betalen we allemaal de hoofdprijs voor onze zorg premie omdat anderen dit maar normaal vinden , en daarom zeg ik ook eigen verantwoording als het mis gaat en zelf even de rekeningen betalen , en als je dat niet wil lekker met je handen van pilletjes afblijven

  reageer
 • johan54

   

  Ik gun iedereen zijn feestje en iedereen zijn eigen smaak toch, dus feestje voor jezelf en niet voor anderen Vraag me af waarom ik dan naar die tering muziek moet luisteren aan de andere kant van Almere. Open lucht is leuk maar volgens mij is het niet de bedoeling dat je dat in heel Almere kunt horen.

  reageer
 • Peter

   

  idd eigen verantwoording. Maar iemand dan zelf voor de eventuele kosten laten opdraaien is geen optie. Wellicht in uw ogen wel omdat sommige iets doen wat u niet aanstaat. Moeten mensen met drank op dat ook zelf betalen? Is ook eigen verantwoording toch? Moeten andere mensen opdraaien omdat u misschien graag voetbalt, en uw enkel breekt. Kortom, je kan mensen niet laten opdraaien daarvoor. Met z'n allen betalen we dit gewoon. Daarbij laten cijfers zien dat het misgaat met pillen enorm laag is. Drankgebruik gaat velen malen meer mis. Maar daar verdiend de overheid riant aan. Leuk om te zien dat de jongeren hier weer een hoop plezier aan dit festival hebben.

  reageer
 • Ingie

   

  Was weer een TOP feessie!! Heb genoten op naar volgend jaar!! Ik kan niet anders zeggen dat het super geregeld was!!

  reageer
 • almere

   

  idd leven en laten leven gaat het fout met hun pilletjes laat ze ook zelf dan even de kosten van zorg betalen dan dat heet eigen verantwoording he

  reageer
 • Oma

   

  Ziet er gezellig uit op het filmpje en leuke sfeer. Veel plezier jongelui!

  reageer
 • Was mooi feestje maar het uitrijden was rot geregeld ze hadden wat verkeersregelaars neer moeten zetten nu wou iedereen te gelijk weg en veel mensen die geiriteerd raakte om mensen gingen voor dringen dus parkeren moeten ze beter regelen voor volgend jaar. veder top feestje!!♡:-)

  reageer
 • Job

   

  Ja en? Als je dergelijke festivals organiseert dan weet je dat er stimulerende en verdovende middelen worden gebruikt. Ook alcohol valt daaronder, vrij te koop. Het komt dan aan op hoe de organisatie er mee om gaat. Verreweg de meeste bezoekers genieten en hebben een mooi feest. Bij een enkeling gaat het mis. Die mensen worden, over het algemeen, goed opgevangen en begeleidt. Geen probleem dus en zeker niet voor diegenen die thuis op de bank zitten. Gewoon leven en laten leven, genieten en niet zo spastisch doen.

  reageer
 • Dat was wel toen in begin van het bestaan van freefestival 15 of 17 jaar geleden maar veel artiesten komen niet naar zo festival als niet betaald worden dus logisch dat ze geld voor vragen anders kunnen ze dat niet meer organiseren

  reageer
 • MvR74

   

  Bedankt voor deze nuttige bijdrage!

  reageer
 • Danny

   

  was weer een top feest. Het is te begrijpen dat het niet meer gratis is zoals vroeger. De productie en de line vooor een feest als dit natuurlijk niet meer haal baar voor niks. Ik koop liever een kaartje met de garantie dat ik binnen kom dan dat ik voor niets er heen ga en voor een dicht hek sta. Dat lijkt me helemaal vervelend als je van ver buiten Almere komt.

  reageer
 • almere

   

  welkom op het pillen festival neem nog een pilletje dan ga je hard daar

  reageer
 • ikke

   

  Super feest elk jaar weer... dit jaar vraag ik me af hoeveel mensen bezwijken aan de warmte en /of drugs in combinatie met de extreme warmte.

  reageer
 • Sander

   

  organiseer t dan maar op 5 mei of maak t gratis en voor alle leeftijden dat is toch ook free?

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Kan beide zijn, maar in dit geval is het duidelijk vrij inderdaad. Ik dacht in eerste instantie dat het wel gratis was trouwens.

  reageer
 • Johan

   

  Welkom in 2015.

  reageer
 • Betekenis

   

  Free betekent niet alleen gratis, maar kan ook op bijvoorbeeld een gevoel duiden. Free festival was van oorsprong inderdaad gratis, maar dat is in deze tijd meer te doen. Dan komen er echt geen publiekstrekkers optreden

  reageer
 • ali

   

  free betekend vrij en niet gratis.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Blijft raar; een 'free' festival waar je kaartjes voor moet KOPEN. En dan ook nog fors admin.kosten rekenen! Naar mijn weten betekent 'free' nog altijd gratis... ;-)

  reageer
 • Lely...

   

  Jullie liever dan ik. Die hitte en die muziek...niets voor mij. Maar ik gun jullie allemaal een mooi festival....!!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert