Gralike uitgenodigd voor gesprek bij kardinaal Eijk

DRONTEN
Transgender Rhianna Gralike is samen met andere bestuursleden van de Norbertusparochie uitgenodigd voor een gesprek met kardinaal Eijk in Utrecht. Per mail heeft pastoor Boogers aan Gralike laten weten dat bij het gesprek alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd op een rij worden gezet.

Reactie Gralike
Gralike laat weten niet op de uitnodiging in te gaan. "De heer Eijk is welkom nadat hij telefonisch een afspraak met mij heeft gemaakt voor een nieuwe datum in Dronten en verklaart mij te accepteren en respecteren als vrouw".

Ophef
Afgelopen week werd bekend dat de Drontense Rhianna Gralike wordt ontslagen als penningmeester van de Norberusparochie in Dronten omdat ze vroeger een man is geweest. De pastoor van Dronten heeft dat niet bij de kardinaal gemeld toen hij haar voordroeg als penningmeester. Hij dacht dat dat niet ter zake deed. Nu is hij van mening dat de levensstijl van Gralike niet bij de leer van de kerk past.

GroenLinks
GroenLinks Dronten is verbijsterd over het ontslag van Rhianna Gralike als penningmeester van de Norbetusparochie in de gemeente. De politieke partij roept andere partijen en het college van burgemeester en wethouders in Dronten op, om het ontslag van Gralike publiekelijk af te keuren.

reacties (18)

 • hans b

   

  Ga jij maar een tompouce eten als deze persoon maar van het toneel verdwijnt !

  reageer
 • Joop

   

  Is omroep Flevoland nou nog niet klaar met deze persoon? Her mag dan komkommer tijd zijn, dit wordt belachelijk!

  reageer
 • Tompouce

   

  Het staat een ieder vrij in het lichaam van eigen keus rond te lopen. Dapper, maar wees verstandig en denk nog eens na hoe de kerk dat soort zaken ziet en neem nog een dapper besluit: laat ze barsten. Genoeg hierover nu svp.

  reageer
 • het wordt tijd voor een gralile-stop in de media

  reageer
 • GBU

   

  kerk en staat zijn gescheiden, dat zou GroenLinks toch ook moeten weten. Politieke winst willen halen andermans zaak?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dpu

   

  Ze heeft gelijk. Zij is niet degene die de strijd aanging. Haar nu, door tussenkomst van een draaikont-geestelijke, per mail uit te nodigen voor een gesprek gaat niet aan. Het feit dat ze transgender is staat hier los van (hoewel het hiermee wel begonnen is). Zo ga je niet met mensen om!

  reageer
 • Saar

   

  Pffff word je uitgenodigd ga je niet....wat wil je nou....

  reageer
 • MW

   

  Transgender en allerlei andere onderwerpen worden (nog) niet geaccepteerd door de kerk. Het zij zo. Ik zou trouwens ook niet aangesteld kunnen worden als penningmeester, omdat ik geen geloof aanhang. Vind ik geen discriminatie. Rianne bespaar je de moeite en hou de eer aan jezelf. En voor Groen Links; mijn stem krijgen jullie niet meer. Jullie insteek zakt me de broek van af. Komen jullie ook voor mij en anderen op, omdat we op de arbeidsmarkt GEDISCRIMINEERD worden, omdat we te oud zijn....

  reageer
 • Kees

   

  Ze kiest zelf voor de slachtoffer rol.Als je je als slachtoffer gedraagt, wordt je het ook. De eerste wet van case.

  reageer
 • Talk

   

  ja, eens

  reageer
 • Talk

   

  Maar waarom dan nu een gesprek afwijzen? Wat wil ze dan? Draait het haar om geld?! Op een publiekelijk excuus van de paus hoeft ze niet rekenen lijkt me. Je wilt toch ook niet horen bij zo'n organisatie als je je zo onheus bejegend voelt? Publiekelijkt punt gemaakt, gesprek wil ze niet. Dan klaar ermee en niet telkens het nieuws opzoeken. Er zijn belangrijker zaken!

  reageer
 • Zucht

   

  ak vijf dagen bovenaan als wereld nieuws , volgens mij heeft het nu wel genoeg aandacht opgeleverd het in nu wel duidelijk ! Graag overgaan tot ander konkommernieuws omroep Flevoland

  reageer
 • keeskoops

   

  Wou dat mijn vrouw er zo uit zag

  reageer
 • Kevin

   

  Rhianna is een echte vrouw, en de enige eis die ze heeft is als zodanig behandeld te worden. Iets waar ze menselijkerwijs en conform de grondwet recht op heeft. Het siert haar dat ze dit niet passief over zich heen laat komen, maar op de barricade gaat staan, want dit soort zaken gebeurt helaas veel te vaak. velen zouden een voorbeeld aan haar kunnen nemen. Discriminatie valt nooit goed te praten!

  reageer
 • Echte man!!

   

  Hij/zij spoort niet helemaal.. Mijn moeder zei altijd..."Wees tevreden dat je gezond bent"... Deze gasten zijn dus nooit tevreden, laat staan gelukkig!!

  reageer
 • Harry

   

  Wat een draaikont die pastoor. Eerst vond hij dat het niet ter zake deed - en terecht - en nu ineens in het wel relevant. Stel je voor dat je als pastoor ontslagen wordt, moet je asperges steken of aardbeien plukken.....

  reageer
 • Albert

   

  Nou nu weten we het wel.... zucht Ze (of hij) heeft overigens wel behoorlijk veel eisen.

  reageer
 • Rob

   

  Wat en poespas allemaal, respecteren als vrouw het is en blijft een omgebouwde man

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert