Bouw seniorenappartementen bevordert doorstroming

LELYSTAD
De bouw van een appartementencomplex voor 65-plussers in Lelystad heeft gezorgd voor de gewenste doorstroming op de woningmarkt. Dat concludeert Centrada.

De woningcorporatie had het complex aan de Rode Klif speciaal voor de doorstroming gebouwd. Centrada stimuleerde de senioren om naar het nieuwe appartementengebouw te verhuizen, zodat hun eengezinswoningen weer beschikbaar kwamen voor andere huurders.

Volgens Centrada heeft die opzet goed gewerkt: alle 24 appartementen in het nieuwe gebouw worden inmiddels bewoond door senioren. Het is nog niet bekend of er binnenkort nogmaals zo'n doorstroom-project wordt gerealiseerd.

reacties (4)

 • Barbara

   

  Ik zit nog even naar die dame van Centrada luisteren, maar haast heeft ze niet echt en dat is niet zo slim, want er komen drommen grijsaards aan die graag kleiner willen wonen maar dan niet in een wijk waar je met je rollatortje een flink eind moet lopen voor je bij de winkels bent voor de boodschappen. Een lange brug overklimmen en dan afdalen op een soort fietspad waar je de bocht door moet terwijl je niet ziet of er tegenliggers uit de andere richting op je afkomen. Brom-, fiets-, en loopverkeer is daar allemaal welkom. Voor de steeds ouder wordende ouder met kwaaltjes en al, een flinke afstand op te lopen, en daar hoor de deze Centrada dame niet over. Haar mond is v.n.l. vol van de beschikbare grotere woningen. Kom op maak wat haast en kom naar de kust met een volgend project.

  reageer
 • arie

   

  Wel goed voor de verkoop van 4wiel-aangedreven scootmobielen!

  reageer
 • Hans de Boer, Lelystad

   

  Zeker Barbara, lekker handig met al die voorzieningen in de buurt.

  reageer
 • Barbara

   

  Waarom niet nog zo'n complex van Centrada aan de kust op het kaalgelegen terrein achter de Punterbrug waar zo goed als zeker geen tweede en derde chique appartementencomplex komt zoals ooit gepland was. Ruimte genoeg daar!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert