Ook vakantie voor jonge mantelzorgers

LELYSTAD
28 Jonge mantelzorgers van 10 tot 14 jaar uit Lelystad beginnen maandag aan een weekje onbezorgde vakantie. Ze gaan vijf dagen surfen en zwemmen bij Surfschool Paradiso in Lelystad.

Zo hoeven ze overdag niet thuis voor hun zieke vader of moeder te zorgen. Maar ze blijven niet slapen, want 's avonds en 's ochtends moeten de mantelzorgers hun zieke vader of moeder weer helpen met naar bed gaan, opstaan en medicijnen.

De jonge mantelzorgers die vakantie vieren, zijn aangedragen door Welzijn Lelystad, die hen begeleidt. De surfvakantie wordt aangeboden door de Rotary.

reacties (3)

 • Rotary Lelystad

   

  De kinderen hebben een bijzonder leuke week gehad. Meer info: http://rotarylelystad.nl/project/zomerkamp/

  reageer
 • VVZ

   

  Mantelzorg overkomt je. Daarom is goede ondersteuning van jonge mantelzorgers heel belangrijk. Jonge mantelzorgers worden in Lelystad ondersteund door Stichting Welzijn. En daar kan nu nog beter op ingezet worden omdat een voorstel om de ondersteuning van jonge mantelzorgers te intensiveren - uit het transitiefonds - door kan gaan. En deze vakantie is natuurlijk helemaal top!

  reageer
 • Wim Bon

   

  Met ongeloof dit artikel gelezen... Een kind van 10 tot 14 jaar hoort zoiezo geen mantelzorger te zijn..... een kind moet n kind kunnen zijn... Ik vind dat de gemeente (Lelystad dus) zich zeer moet aantrekken.. SCHANDE!!! Wim Bon.....Lelystad!

  reageer
 • Kaassie

   

  Wim, je hebt helemaal gelijk. Alleen weer alles op de gemeente werpen, is kort door de bocht. Misschien kan de Gemeente wel een rol spelen, door dit soort situaties in kaart te brengen, zodat bijv. buren , buurtbewoners, dit soort kleine klusjes kunnen doen. Maar ja, probleem is dat er geen openbaarheid is van dit soort klein "leed", jammer. Misschien is er iemand of een instantie die dit kan opzetten. Iedereen wil best een kwartier, halfuur per dag iets doen voor een buurtgenoot. Juist dit d=soort "klusjes" kunnen door een kind gedaan worden, maar is zeker NIET wenselijk, terwijl dit soort klusjes door een professional gedaan, veel te duur is. Wie of wat staat erop om werkelijk hulp te bieden ipv alleen maar te mopperen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert