Papieren halfuurkaartje verdwijnt uit stadsbus

ALMERE
De papieren buskaartjes waar je een half uur mee kan reizen verdwijnen uit de Almeerse stadsbussen. Deze kaartjes worden vervangen door een 'wegwerp' ov-chipkaart. Dat zegt de gemeente Almere. De prijs van het kaartje verandert niet.

Het veranderen van de kaartjes gebeurt op verzoek van busvervoerder Connexxion. Net als nu kunnen de kaartjes bij de chauffeur worden gekocht. Reizigers moeten daarna direct inchecken met hun kaartje.

De overgang naar de wegwerpkaartjes kost 150.000 euro. Almere betaalt de helft van dit bedrag. In de aanloop naar de invoering van het nieuwe kaartje wordt er een proef gestart waarbij vijf chauffeurs de nieuwe kaartjes gaan verkopen. Uiterlijk 1 januari 2016 worden de kaartjes op alle bussen in gebruik genomen.

Vorig jaar verdween de papieren Maxx-kaart al uit de bussen. Daarmee kon je langer dan een half uur reizen met een stadsbus.

reacties (6)

 • ron

   

  wat is het zinvolle doel om deze 150.000 uit te geven ? is dat überhaupt zoveel geld waard ?

  reageer
 • dame

   

  de gemeente betaald de helft van die 150.000 dus ik heb al iets mee betaald en dan nog de kosten van het kaartje nou lekker dan

  reageer
 • Kees

   

  De gemeente verdient daar helemaal niets aan. De vervoerder wel.

  reageer
 • Je HOEFT geen kaartje in de bus te kopen, dat is een "service". Je kan gewoon ook met een standaard OV Chipkaart betalen, dat is veel goedkoper. Dus stop even met die onderbuik gevoelens te uiten.

  reageer
 • almere

   

  3 euro

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  3.50 voor een kaartje in de bus gewoon schofterig duur . dit is gewoon geldgraaien en zakkenvullen van de gemeente almere

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert