Betalen per minuut in garages stapje dichterbij

ALMERE
Het betaald parkeren per minuut in de Almeerse garages is een stap dichterbij. Parkeerders zouden vanaf volgend jaar een starttarief van twintig cent moeten betalen, daarna wordt per minuut afgerekend.

Het college van burgemeester en wethouders werkt het plan de komende maanden verder uit. Parkeren per minuut verhoogt de gebruiksvriendelijkheid voor de automobilist. En dat is goed voor het imago van de stad, meent de gemeente.

Er wordt gekozen voor een starttarief omdat er anders een tekort op de parkeerexploitatie ontstaat. Volgend jaar moet duidelijk worden of de invoering van betalen per minuut gevolgen heeft voor de hoogte van de parkeertarieven.

reacties (2)

 • ron

   

  ik vind het een beetje een achterhaalde discussie; we betalen allang niet meer in eenheden van een uur. stuiver per minuut waar hebben we het over. met naar de garage toerijden en terugrijden ben je ook al snel een anderhalve tot drie euro kwijt. echt muggeziften zo'n verandering. elke technische verandering kost onnodig geld 'laat lekker zoals het is en houdt het geld in de pocket.

  reageer
 • jaanchi

   

  Leuk, masr wanneer kunnen we bricken op de parkeerplastsen en -garages?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert