Inwoners NOP hebben volste vuilcontainer

FLEVOLAND
Inwoners van Noordoostpolder gooiden vorig jaar 226 kilo restafval per persoon in de vuilcontainer. Daarmee is de gemeente koploper van Flevoland, zo blijkt uit cijfers van afvalinzamelaar HVC.

Lelystad volgt met 211 kilo per persoon, en Dronten en Urk gooien per persoon respectievelijk 197 en 196 kilo huishoudelijk afval weg. In Almere is de bak met 191 kilo al wat minder vol en de inwoner van Zeewolde vulden zijn grijze container vorig jaar met 163 kilo afval.

HVC wil graag, in lijn met de landelijke doelstelling, minder restafval en meer herbruikbaar afval, zoals het vuil uit de groene container en de plastic inzameling.

reacties (10)

 • Buitenwegbewoner

   

  Logisch, we hebben in de NOP aan de buitenweg maar 1 container: een grijze. Waar (nog wel) restafval maar ook groenafval en plastic etc in gaat.

  reageer
 • Jan

   

  Alsof je er voor kiest, om zoveel mogelijk weg te gooien... En 4 containers, waar laat je ze??? Binding met de burgerij en realiteitszin zijn wel eens ver te zoeken bij de politiek!

  reageer
 • Barbara

   

  Hoe lang moet men eigenlijk doen met zo'n container. Ik zie de meest vieze, vuile, en afgekloven containers tegenwoordig langs de ophaalroute staan. Beplakt met half afgekloven smerige posters, beschilderd met spuitbussen waar de verf weer vanaf bladert, gatver...

  reageer
 • Willem

   

  En dan een foto erbij van papiercontainers... Toppertjes die journalisten!

  reageer
 • harry

   

  Je kan het gewoon naar de milieustraat brengen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Carry

   

  plastic scheiden heeft weinig nut als ze het niet komen ophalen. Blijf niet slepen met die zooi!

  reageer
 • simpel

   

  Volgend jaar hebben de inwoners van de NOP minder restafval, de wethouder geeft de inwoners namelijk een container extra. In die container komt ook afval maar dat heet dan weer geen restafval!!

  reageer
 • jeroen

   

  Ik ben eind vorig jaar van Dronten naar Emmeloord verhuist. In Dronten ging het scheiden van het afval veel simpeler. De milieustraat in Dronten was ook veel vriendelijker en rechtvaardiger dan de manier waarop de milieustraat in Emmeloord werkt. Het is niet echt motiverend om in Emmeloord spullen daarheen te brengen. Een tip voor de gemeente NOP : Ga eens in Dronten kijken hoe men daar werkt. En neem de goede dingen over.

  reageer
 • A.

   

  En dat krijgen ze ook in de noordoostpolder. 4 containers om precies te zijn. Daardoor zullen de nu nog 2 grijze containers veel minder vol zitten. Het is een kleine moeite voor de inwoners om papier plastic en groen apart aan te bieden. Ik vind het een goede verandering. Vreemd dat dit niet veel eerder is veranderd.

  reageer
 • Polder

   

  Wij hebben alleen een grijze container

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert