Gemeente plaatst eerste werknemer met een arbeidsbeperking

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder heeft voor het eerst een inwoner met een arbeidsbeperking bij een regulier bedrijf geplaatst.

Dit doet de gemeente in het kader van de begin dit jaar ingevoerde banenafspraak. Dat is een afspraak tussen werkgevers, werknemers en de Rijksoverheid om 125.000 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking.

De inwoner gaat aan de slag bij de milieustraat van Noordoostpolder als algemeen medewerker. Het werk wordt aangepast aan zijn mogelijkheden en hij krijgt extra begeleiding.

reacties (12)

 • Peter van Otichem

   

  Na ruim een half jaar na invoering van de Participatiewey, de eerste arbeidsgehandicapte geplaatst, "hoera"

  reageer
 • Job

   

  Hoezo een fiasco? Binnen het bedrijf waar ik werk zijn inmiddels een aantal mensen met een beperking aan het werk. Het is echt fijn om te zien hoe die mensen opbloeien! Inzet van mensen met een beperking doet ook iets met de medewerkers onder elkaar. Men is ineens veel socialer en iedereen zit zich in om een stukje begeleiding op te pakken. Hoe mooi is dat?! Het zou fijn geweest zijn als de overgang wat gelijkmatiger zou zijn gegaan. Veel mensen met een beperking zijn op zoek naar werk in het bedrijfsleven en zitten nu soms lang thuis. Als iedere werkgever nou eens zijn best zou doen iemand met een beperking in 'dienst' te nemen, ik kan het van harte aanbevelen.

  reageer
 • Gerda

   

  Buitengewone werkgevers jaja heel veel mensen in uitkering worden als vrijwilliger als verkapt medewerker ingezet. Gemeente doe daar wat aan!!

  reageer
 • Dirk

   

  Wel heel triest om daar zo trots op te zijn. Het zou GEWOON moeten zijn! Mensen met een beperking of achterstand op de arbeidsmarkt zijn ineens lokvoer voor ambtenaren en zelfingenomen bestuurders! Een flop dus, een grote farce!

  reageer
 • Zicacola

   

  ik wist niet dat het gemeentehuis tegenwoordig stadshuis heette en dat de ingang vernieuwd is, als ik de foto moet geloven. 😂😂

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • FdH

   

  huh?? Heeft het gemeentehuis een nieuwe ingang gekregen?

  reageer
 • arie

   

  Goed bezig en mooi dat het voorbeeld van Lelystad wordt gevolgd alleen gaan ze hier nog een stapje verder want bij Lelystad worden mensen met een beperking achter de balie gezet bij burgerzaken e.d.

  reageer
 • Sjon

   

  Het is mooi dat dit gebeurt. Maar om duidelijkheid en transparant te zijn zou het mooi zijn als men ook de daaraan verbonden kosten eens zou publiceren. En ik heb nooit geweten dat de milieustraat een regulier bedrijf is. En dat ik dat niet alleen denk, maar vele met mij, zou voor de gemeente wel eens aanleiding kunnen zijn dit naar de bevolking toe beter te communiceren. Dus gemeente ( de heer Poppe) laat u horen..

  reageer
 • Rob

   

  handig om alle Sociale werkvoorzieningsschappen te sluiten, nu worden ze gesubsidieerd door het bedrijfsleven. 1 voordeel deze mensen zijn meestal beter gemotiveerd dan veel mensen die normaal betaalt worden.

  reageer
 • het zijn alleen maar vriendjes bij de gemeente....

  reageer
 • Theo

   

  dat gehele project wordt een grote fiasco !

  reageer
 • De Sjaak

   

  Regulier bedrijf? het is toch een gemeentelijk bedrijf? En zover ik weet is het overgrote deel wat daar werkt beperkt. Het zou de gemeente sieren dat er ook banen beschikbaar komen binnen hun eigen organisatie iplv vriendjes, relaties etc.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert