Onderzoek naar handelen sluiswachter

LELYSTAD
Er wordt onderzoek gedaan naar het handelen van een sluiswachter die vorige maand aan het werk was tijdens een incident bij de Noordersluis in Lelystad. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van PVV.

De statenfractie wilde meer informatie over het incident en de algemene veiligheid van bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Bij het ongeval kwam een binnenvaartschip klem te zitten in de sluis en kreeg de schipper geen contact met de sluiswachter.

Volgens GS zou dit kunnen komen omdat de sluiswachter op een ander kanaal van de marifoon actief was. Het is volgens het college namelijk niet mogelijk om via de marifoon op twee kanalen tegelijkertijd te communiceren. Daarentegen kan een sluiswachter wel tegelijk twee sluizen bedienen. Dat is onder strikte voorwaarden toegestaan. Of de medewerker zich aan de procedure heeft gehouden, wordt volgens het college nog onderzocht.
reacties (3)

 • Dick

   

  Nee het ligt aan het feit dat alles maar zo nodig op afstand bediend moet worden. En dat je daardoor gevaarlijke situaties "kunt" krijgen wordt terzijde geschoven. Nou vind ik de ophef over dit gevalletje ook wel heel groot, deuren gaan dicht, veiligheidsafslag (ja die zit er op de sluitmechanismen) wordt bediend, deuren gaan weer los. Tenminste zo is het altijd geweest op de Noordersluis. Wat veel gevaarlijker is is dat jachtschippers in een moment van onoplettendheid hun boot op kunnen hangen. 't Is wel 6m verval.

  reageer
 • Tsja

   

  Natuurlijk ligt het weer aan de sluiswachter en niet aan diegene die het hele protocol hebben opgesteld.

  reageer
 • KC

   

  doe eeens een onderzoek naar de PVV! Deze mensen doen naar eer en geweten geweten heel goed.,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert