Onderzoek naar handelen sluiswachter

LELYSTAD • Ma 6 juli 2015 | 19:34 • Maandag 6 juli 2015 | 19:34
Er wordt onderzoek gedaan naar het handelen van een sluiswachter die vorige maand aan het werk was tijdens een incident bij de Noordersluis in Lelystad. Dat blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van PVV.

De statenfractie wilde meer informatie over het incident en de algemene veiligheid van bruggen en sluizen die op afstand worden bediend. Bij het ongeval kwam een binnenvaartschip klem te zitten in de sluis en kreeg de schipper geen contact met de sluiswachter.

Volgens GS zou dit kunnen komen omdat de sluiswachter op een ander kanaal van de marifoon actief was. Het is volgens het college namelijk niet mogelijk om via de marifoon op twee kanalen tegelijkertijd te communiceren. Daarentegen kan een sluiswachter wel tegelijk twee sluizen bedienen. Dat is onder strikte voorwaarden toegestaan. Of de medewerker zich aan de procedure heeft gehouden, wordt volgens het college nog onderzocht.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel