Kardinaal Eijk komt niet naar Gralike

DRONTEN
Kardinaal Eijk komt niet naar Dronten voor een gesprek met transgender Rhianna Gralike. Zij is wel welkom voor overleg op 14 juli in Utrecht. Dat is de normale procedure, zegt een woordvoerder van de kardinaal.

Het aartsbisdom wil Gralike ontslaan als penningmeester van de Dronter Norbertusparochie, omdat zij man is geweest. Gralike vindt dat Eijk haar moet accepteren en respecteren als vrouw, maar zij voelt zich door het bisdom minderwaardig behandeld.

Zolang Eijk zijn toon niet verandert, zegt Gralike geen tijd te hebben voor een gesprek. Kardinaal Eijk zal zich niet over de kwestie uitlaten tot er een gesprek heeft plaatsgevonden, zegt zijn woordvoerder.

reacties (22)

 • piet van liere

   

  Vindt het wel een mooie vrouw !

  reageer
 • Marian 57

   

  1. Heeft kardinaal Eijk al iets gezegd dan? Hoezo bevalt die toon dan niet? Kan je de toon horen als de kardinaal nog niets heeft gezegd? 2. Als mw. Gralike al eerder kinderen heeft gehad voordat zij een vrouw was, dan moet ze toch een man zijn geweest bij haar geboorte. 3. Vrouw zijn is ook niet altijd even leuk, als het straks niet bevalt, wil ze misschien toch weer een man worden. Niets is verraderljker dan het hart van de mens en de mens is wispelturig. 4. Waarom was ze niet tevreden met het man-zijn? Het moet een reden hebben, waarom een man als vrouw door het leven wil gaan. Want dit ga je toch niet zomaar doen?

  reageer
 • Bon

   

  Onbegrijpelijk van mevrouw. Kan ze haar verhaal doen bij de kardinaal, slaat ze die uitnodiging af. Ik weet niet meer wat ze wilt als ze zo'n uitnodiging afslaat. Daarnaast is het de Kerk toegestaan te verlangen dat mensen in bijvoorbeeld een parochiebestuur een levensstaat hebben die niet in strijd is met de Blijft boodschap van Jezus Christus, de boodschap die de Kerk verkondigd. Dat mevrouw niet weet dat haar levensstaat niet overeenstemt met deze boodschap en de daar vanzelf uit voortvloeiende leet van de Kerk is heel teleurstellend. En als ze het wel weet en de Kardinaal hiervan niet op de hoogte is gesteld is dat zeer kwalijk. Dat kan je de Kardinaal niet verwijten, anderen in deze kwestie kan je dat wel verwijten. Kortom heel jammer dat ze blijkbaar niet open staat voor gesprek.

  reageer
 • Hans49

   

  Vanaf het moment van zojn benoeming heeft deze 'kardinaal' zich arrogant, onmenselijk en zonder liefde getoond. Ik weet dat van heel dichtbij. Als je niet in zijn 'potje pieste' werd je ontslagen, weggestuurd of werd het werken je onmogelijk gemaakt. En dat terwijl de kerk zoveel behoefte heeft aan liefde en vergevingsgezindheid. Jammer, een gemiste kans voor de kardinaal.

  reageer
 • OO

   

  De kwestie is niet dat zij man is geweest, maar dat hij -een man- als vrouw door het leven gaat. De RK kerk heeft nu eenmaal moeite met dit soort levenshoudingen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Inger

   

  Onafhankelijk van wat ik van de kwestie vind, je hebt tijd voor een gesprek of je hebt geen tijd voor een gesprek. Dat af laten hangen van de toon van een kardinaal is wel een rare reden. Koppig ook. Snap dat mevrouw diep gekwetst is maar wees dan een lady en toon je waardig door wel te gaan.

  reageer
 • Saar

   

  Ontslagen vanwege discriminatie??? Ontslagen omdat ze niet de hele waarheid heeft verteld bij de sollicitatie!!!! Gefronde reden voor ontslag dacht ik zo!!!

  reageer
 • jacob

   

  Als je dit arrogantie vind zegt dat meer over je eigen intellect en over deze man ! Deze man heeft belangrijkere zaken dan een clown op een plek waar deze niet thuis hoort !

  reageer
 • frits

   

  Die eigen op opvattingen mag je in dit land niet toepassen in je personeelsbeleid. Dat is namelijk wettelijk gedefinieerd als discriminatie. Een PVV'er met een eigen bedrijf mag een gekwalificeerde islamitische sollicitant ook niet weigeren, om maar een voorbeeld te noemen. En ik mag ook geen roomskatholieke kandidaat weigeren, al ben ik het met die kerkleer niet eens.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je mag alle opvattingen hebben die je wil, maar je mag niet discrimineren. Dat is precies waar de schoen wringt namelijk. Het is niet illegaal de opvatting te huldigen dat transgenders geen normale mensen zijn (aan de reacties te zien is een groot gedeelte van de lezers hier die mening ook toegedaan), maar het is duidelijk verboden iemand te ontslaan omdat ze vroeger een man was. De rechter weet wel raad met dat soort gedrag.

  reageer
 • Julia

   

  dit is nu preciseert ik mis bij kardinaal Eijk. Hij is geen bruggenbouwer en komt niet naar de mensen toe.

  reageer
 • Kees

   

  Als dit discriminatie is, dan zijn nog wel meer dingen discriminatie. De katholieke kerk heeft toch ook recht op eigen opvattingen over seksualiteit en genderrollen. Dat hoeft niet haaks te staan op het idee van naastenliefde. Overigens mevrouw Gralike heeft geen tijd voor een gesprek met de kardinaal, maar schijnbaar wel tijd om omroep Flevoland te voeden met deze discussie......dat geeft te denken

  reageer
 • jan

   

  de voetwassing=teken van respect en je als mindere opstellen gebeurt helaas maar 1x per jaar en helaas dat is dit jaar al gebeurt. Logies dus deze opstelling van beiden. Zo komt er een oplossing en blijft het vechten in de media

  reageer
 • Klaas

   

  Deze kardinaal is de arrogantie ten top. Hij zou eens een voorbeeld aan de Paus moeten nemen. Los van wat iemand over een transgender denkt het is en blijft een medemens. En in de bijbel staat hebt uw naaste lief als uzelf. En dan niet op de manier zoals het in het verleden is gebeurt met kinderen in RK-kerk. Waar deze Kardinaal nu mee bezig is valt onder discriminatie en is dus een strafbaar feit.

  reageer
 • Sander

   

  Zo zie je maar dat Nederland, hoe vooruitstrevend ook, nog altijd veel discriminatie kent. En discriminatie binnen de kerk bestaat nog steeds op ontelbare manieren, jammer, de rest van Nederland loopt wel voor op de wereld, jammer dat de kerk nog in de tijd van de bijbel schijnt te leven.

  reageer
 • KC

   

  deze kardinaal heeft gewoon boter op zijn hoofd. Wat is is allemaal mis in het RK instituut kerk. Denk aan de kinderen.

  reageer
 • kees

   

  Krijg steeds maar respect voor de kardinaal !

  reageer
 • wallander

   

  100% met je eens!

  reageer
 • Henk24

   

  Wat is er terroristisch aan het voor jezelf opkomen? Pak eens een woordenboek. En kijk dan ook eens bij 'travestiet' en 'transgender'.

  reageer
 • Ronja

   

  Pardon??? Zou het nog eens lezen, ook het voorafgaande. 'Geloof' niet dat je het hele verhaal goed begrepen hebt!!

  reageer
 • Barbara

   

  Ow ja, en deze foto van de Kardinaal, die is genomen in Lelystad, niet lang geleden. Wat was daar de urgente reden van? Opening Voedselbank of zo? Het ziet er in elk geval naar uit dat Kardinalen ook aan vriendjes politiek doen, net als elders wanner mensen zich alleen voelen om niks.

  reageer
 • Barbara

   

  De Kardinaal, zo is me ooit eerder opgevallen, heeft een vrij dikke huid. Wonderlijk dat je met een gezichtsanalyse waarachige dingen kan ontdekken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert