Bouw zwembaden ligt op schema

FLEVOLAND
De bouw van het zwembad in Almere Poort en de uitbreiding van het zwembad 't Bun op Urk liggen op schema.

Het bad in Almere is geheel nieuw. Het is het tweede in zijn soort in heel Nederland. Het zwembad is 25 meter lang en 21 meter breed. Het bad krijgt acht banen en een beweegbare bodem. Zo is het multifunctioneel te gebruiken. Het zwembad kost 9,5 miljoen euro en het wordt in april volgend jaar geopend.

Op Urk wordt het bestaande zwembad gerenoveerd en uitgebreid. Zo komt er een nieuw wedstrijdbad bij. Dit gedeelte is bijna af en wordt op 17 augustus geopend. Het oude instructiebad wordt gesloopt. In plaats daarvan komt er een doelgroepen bad van 10 bij 10 meter met een beweegbare bodem. De bouwwerkzaamheden zijn eind februari klaar. De verbouwing kost 4,8 miljoen euro. De entreekaarten worden 45 cent duurder.

reacties (1)

  • Ankur

     

    Bij aankoop van de grond kreegn we te horen dat er waarschijnlijk een paar zouden komen, creche en naschoolse opvang etc. Welke er nu in het 1363 gebied komen zijn Kids Stories minervasingel 5 en Kinder Centrum Almere , Mercuriusstraat 1. Ik bedoelde ook niet letterlijk tussen de huizen, sorry ik weet niet of er nog meer komen.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert