Renovatie oude bakkerij van start

URK
De restauratie van de voormalige bakkerij op Urk gaat beginnen. Maandagavond werd de officiële starthandeling verricht door gedeputeerde Michiel Rijsberman en wethouder Geert Post.

De voormalige bakkerij Brouwer moet worden omgetoverd tot een restaurant waarbij de bakkerij voor een deel in ere wordt hersteld. Maar het pand staat inmiddels al jaren te verpauperen.

De totale restauratie van het pand gaat 1,2 miljoen euro kosten. Bijna 300.000 euro wordt betaald door de provincie. De planning is dat het nieuwe restaurant rond Pinksteren volgend jaar open gaat.
reacties (5)

 • Sjaak

   

  Inderdaad subsidie hier en subsidie daar even vandaan toveren, en het mooiste is nog dat de vorige eigenaren die het pand zo hebben laten verwaarlozen, nu lachen,gieren, en brullen dat zij het voor tonnen hebben verkocht, dit was dit krot geld en subsidie echt niet waard. Alleen de fundering is nog in redelijke staat de rest zou tegen de vlakte gegooid moeten worden. Trouwens die meneer in dat zwarte pak met die bril, die denkt waarschijnlijk dat hij miljonair is, beetje patserige stoere houding hoor tegenover de media om op deze manier zo te poseren voor de camera.

  reageer
 • ricardo

   

  Urk heeft tenminste nog historische panden die in aanmerking komen voor subsidie. Hoeveel subsidie krijgt Almere voor de floriade. En dat geld kun je net zo goed doorspoelen want dat wordt een verliespost van heb ik jou daar

  reageer
 • Tsja

   

  De heren kunnen na afloop regelmatig gratis eten denk ik.

  reageer
 • Serge

   

  Het kan allemaal zo maar in urk. Subsidietje hier, subsidietje daar.

  reageer
 • adv

   

  ik ga er straks in ieder geval koffie drinken met een Urker Dikkertje

 • Karel

   

  Erg dapper initiatief! Hopelijk heeft zij een asbestvrij verklaring van het pand, anders kun je het beter afzetten, inpakken en daarna helemaal slopen. Want alle stof die er van vrij komt tijdens de werkzaamheden in de wijk is niet best.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert