Opnieuw bezuinigingen bij Zorggroep Almere

ALMERE
Zorggroep Almere moet verder bezuinigen. Naast de bezuinigingsmaatregelen van 1 miljoen euro die eind vorig jaar al zijn afgekondigd heeft de zorginstelling nu een vacaturestop ingevoerd. Dat blijkt uit een interne brief van de zorggroep aan personeelsleden. Reden voor de extra bezuinigingen zijn 'achterblijvende financiële resultaten'.

Vacaturestop
De vacaturestop geldt voor ondersteunende functies en er worden geen uitzendkrachten meer ingehuurd. Het gaat om onder andere conciërges, receptionistes en roosterplanners. Alle maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot het einde van het jaar. In een eerste reactie laat een woordvoerder van Zorggroep Almere weten dat er alles aan gedaan wordt om verzorgend personeel in dienst te houden.

Minder mensen naar verzorgingshuizen
De inkomsten van de Zorggroep vallen tegen omdat de afgelopen jaren minder mensen naar verzorgingshuizen zijn gegaan. Volgens Zorggroep Almere komt de instroom nu wel weer op gang en blijven alle handen aan het bed daarom nodig.

Harder werken
Zorggroep Almere gaat bij vertrek van ondersteunend personeel kritisch kijken of de vacature moet worden opgevuld of dat anderen iets extra's kunnen doen. Het mag volgens een woordvoerder niet zo zijn dat een gezondheidscentrum zonder receptioniste komt te zitten.

reacties (7)

 • .\/\/.

   

  De Zorggroep heeft jaren op te grote voet geleefd, en nooit de tucht van de markt gevoeld. Alles kon. Die jaren zijn nu voorbij, en dan is het heel moeilijk om een hele bedrijfscultuur om te vormen.

  reageer
 • moon

   

  Jaap dit is zeker grappig bedoeld?? Of ben je een manager achter je bureau? Ja ik werk in de zorg en ja ik werk hard! Maar het gaat om de mensen die we verzorgen, die worden steeds meer de dupe van minder handen aan het bed.

  reageer
 • Ellen

   

  de werkvloer harder werken? Loop de benen onder mijn lijf. Je hebt geen idee hoeveel bewoners er geholpen worden met minimale handen.

  reageer
 • jaap

   

  Goed idee ! Maar ook op de werkvloer eens doorwerken en niet zo zeuren ! Dan kan er nog veel meer bezuinigd worden !

  reageer
 • johan54

   

  Men geeft aan dat deinkomsten tegenvallen omdat er minder mensen naar verzorgingshuizen gaan. Wellicht dat de zorgroep dan even kan aangeven waarom de wachttijden dan zo enorm hoog zijn en waarom er dan geen plaats is. Laat die bobo maar salaris en bonussen inleveren hoef je niet te bezuinigen ook. Dit gaat hoe dan ook weer over de rug van de patienten, want de bezettingsgraad van het personeel is al absoluut onvoldoende. Geen uitzendkrachten meer betekent dat het vaste peroneel ook niet ziek meer mag worden

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  laat jos stienen maar eens flink inleveren daar met zijn achterlijk hoog salaris , en laat het personeel eens hun werk doen want elke keer worden aan klanten de zelfde vragen gesteld die bekend zijn kost ook geld , heb ook de indruk dat er mensen werken die geen intresse hebben in hun werk dan . en het is veel langer bekend dat het niet goed zit met deze club ,gewoon opheffen is een optie er zijn zat klachten over deze club .ik heb jaren geleden al deze club vaarwel gezegd .

  reageer
 • grondstof

   

  Misschien zou het een optie zijn de staf met 1 persoon te verminderen? Dat levert vaak veel op en schaad de werkvloer en de uitvoerenden niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert