Geen blauwalg meer in Wellerwaard, wel poelslakken

EMMELOORD
Er kan weer worden gezwommen in het water van de Wellerwaard tussen Emmeloord en Bant. Dat meldt de gemeente Noordoostpolder.

Na recente controle is gebleken dat er geen blauwalg meer in het water zit. Daarom heft de Omgevingsdienst Flevoland en Gooi en Vechtstreek het negatieve zwemadvies op.

Wel zitten er nog poelslakken in de warmere waterlagen. Die kunnen zwemmersjeuk veroorzaken. Daarom wordt geadviseerd om niet langer dan 10 minuten te zwemmen en je daarna goed af te drogen. De gemeente zal de poelslakken regelmatig verwijderen.eerder bericht:


reacties (2)

 • adrem

   

  Precies. Water moet of stromen of een goed biologisch evenwicht hebben zoals de naast liggende Casteleijns plas. Maar aangezien er geen enge vis beestjes in het water mogen krijg je dit natuurlijk. Vraag me af wie dit fiasco bedacht heeft. Ergste vind ik nog dat die Wellerwaard bende een verbinding heeft met de prachtige Casteleijns plas. Dat is een volkomen evenwichtig natuur water met een hele verscheidenheid aan vissen en andere beestjes, en behoort tot de schoonste wateren van Nederland. Zal dat nu ook zo blijven? Mensen konden gratis zwemmen in de Casteleijnsplas, en genieten van de rust en natuur. Was dat een doorn in het oog van de gemeente? Moet die plas verpest worden omdat het de gemeente niks oplevert? Wacht er maar op. We zullen uiteindelijk moeten gaan betalen voor toegang tot de Wellerwaard.

  reageer
 • preis

   

  Dus het is op een natuurlijke weg opegelost? Dacht dat de wethouder met een betere oplossing zou komen.. plaats ggewoon een paar pompen of fonteinen lijkt mij het probleem opgelost... Kost ook geen drol lijkt mij op zo een project van miljoenen euros...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert