Nieuwe theaterzaal Corrosia inzet van discussie

ALMERE
Woningbouwcorporatie De Alliantie en de gemeente Almere hebben discussie over de nieuwe theaterzaal in gebouw Corrosia in Almere Haven. De twee partijen hebben verschil van inzicht over het door de corporatie beschikbaar gestelde budget. Dat is te weinig, stelt de gemeente.

De Alliantie is eigenaar van het pand, dat op dit moment wordt verbouwd. Onderdeel van de verbouwing is het neerzetten van een bruikbare hedendaagse theaterzaal. Bouwbegeleider Theateradvies heeft aangegeven dat het budget ontoereikend is. De gemeente en De Alliantie zijn nu in gesprek over het niveau van de afwerking.

Er is inmiddels een second opinion uitgevoerd, waaruit ook blijkt dat er niet genoeg geld beschikbaar is voor de zaal. De verbouwing van Corrosia loopt ernstige vertraging op. Het gebouw had eigenlijk al op 1 januari 2015 klaar moeten zijn.

reacties (1)

 • cirefrin

   

  Noemen we dit niet amateuristisch ambtenaren werk?Wie moet hier straks voor opkomen?

  reageer
 • Kees

   

  Als ik het zo lees blijkt uit 2 onderzoeken dat de ambtenaren gelijk hebben maar De Alliantie de afspraken niet nakomt. Hoe jij dan bij amateuristisch ambtenarenwerk komt is mij een raadsel.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert