Homo-pastores geschokt over ontslag Gralike

DRONTEN
Twee landelijke organisaties van katholieke en christelijke homo-pastores zijn geschokt door het ontslag van transgender Rhianna Gralike uit Dronten als penningmeester van de rooms-katholieke kerk in Flevoland.

De organisaties roepen de rooms-katholieke kerk op haar eigen leer te herzien, als die transgenders uitsluit van kerkelijk werk.

Het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores en de landelijke koepelorganisatie van christelijke lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders noemen het ontslag van Gralike onacceptabel. Zij roepen aartsbisschop Eijk op om een einde te maken aan wat zij noemen "volstrekt onevangelische" omgang met een toegewijde medegelovige.

reacties (11)

 • frits

   

  Helemaal correct. En op zijn oude wethoudersplekje in Lelystad zit nu Ed Rentenaar, die tot zijn wethoudersschap projectmanager bij de gemeente was. Ons kent ons...

  reageer
 • Barbara

   

  @Marc...Zo heb je om de gewone burgerij te ondersteunen bij de Gemeente ook een afdeling Handhaving. Ik heb niet lang geleden nog contact met hen gehad wegens een bepaalde situatie die erg langdurig voor onbegrip en overlast zorgde. Later, na onderzoek om de kwestie te kunnen verbeteren bleek er geen regel in het wetboek voor te komen om de oplossing gedaan te krijgen en nokte men weer even vrolijk af, de anderen samen met het probleem achter zich latend. Even goede vrienden zegt men dan, want de leer der wetten staat nu eenmaal vast, ook al laat oog en oor openlijk zien dat er iets heel erg mis is wat over alle grenzen heen gaat. Dit soort ellende komt dus niet alleen bij de wetgeving van een regering of kerkelijk instituut voor, maar op veel plekken ligt het bezaait met situaties die vragen om een grondige verbetering en wijziging van wetsregels. Ik vind dus dat handhavers, de vertegenwoordigers van wetten, zich niet moeten laten willen laten frustreren in hun werk door oudbollige regelgevingen, maar hun nek moeten blijven uitsteken om ongehoorde zaken aan de kaak te stellen die dan vervolgens met meer inzicht omgebogen kunnen worden naar de huidige tijd die heel andere problemen kent. Helaas is het meestal zo dat hoe hogerop je het zoekt met klachten hoe minder aandacht men er voor krijgt. De macht, altijd weer steekt die negatieve kant van macht de kop weer op. Zelf een kardinaal weet zich er geen raad mee..

  reageer
 • Marc

   

  De bijbel en de christelijke leer is erg duidelijk over homosexualiteit, de rol van man en vrouw enz. We hebben kritiek op de handhavers/vertegenwoordigers van deze leer. Maar feitelijk gezien valt hen niets te verwijten. Het woord van god is niet te buigen wanneer het even niet uit komt. Het probleem zit hem niet in de vertegenwoordigers...het probleem zit hem in de katholieke / christelijke leer. Een religie dat onvoorwaardelijke liefde predikt.....maar dan moet je je wel aan de regels houden....anders brand je in de hel. Wat is daar liefdevol aan? En onvoorwaardelijk???? Onvoorwaardelijke liefde is liefde zonder enige voorwaarde. Terwijl er gepredikt word over een god die alleen maar voorwaardes stelt.

  reageer
 • KC

   

  heel simpel. Wout is als wethouder voor D66 vroegtijdig uit Zeewolde weggestuurd. Is in Lelystad de Inwonerspartij begonnen. Met een hoop gekrakeel wethouder. Geprobeerd voorzitter te worden van 50 Plus en met veel gerommel in de Staten. Is dit geen pluche jager? Hij leeft er van en zijn vrouw zit in de gemeenteraad van Lelystad voor LEUC.

  reageer
 • Pleun

   

  Wat bedoel je met pluche jager

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joop

   

  Houden we nu sub eindelijk eens op deze persoon te verheerlijken? Heeft iemand bij de omroep een relatie met deze persoon? Debiele week een foto per dag haalt verder niemand, wat is hier zo bijzonder dat hier een dagelijks item van gemaakt moet worden?

  reageer
 • KC

   

  Niet helemaal juist. Hij zit voor 50 Plus in de staten van provincie Flevoland. Een pluche jager.

  reageer
 • Zucht nummer 13

   

  echt waar was al bang dat we vandaag niks te horen zouden krijgen en zo geen nieuwswaarde

  reageer
 • Rinus

   

  Leuk zo'n montage foto van voor en na.

  reageer
 • Pleun

   

  Dat is toch Wout Jansen van de gemeente die opkomt voor de kwetsbare groep in onze samenleving. Ik mis alleen zijn sigaartje.

  reageer
 • Lezer

   

  Welke pastor staat er rechts op de foto?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert