Omstreden TCC Zorg bestaat niet meer

ALMERE • Wo 8 juli 2015 | 13:46 • Woensdag 8 juli 2015 | 13:46
TCC Zorg in Almere wordt niet meer in de gaten gehouden door de Inspectie voor de Gezondheidszorg omdat het bedrijf volgens de inspectie niet meer bestaat. Uit onderzoek blijkt dat de thuiszorgorganisatie zich vorige maand heeft uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vlak daarvoor dreigde de inspectie nog met een dwangsom omdat TCC niet kon aantonen dat het zijn cliënten aan een andere zorgverlener had overgedragen.

De inspectie heeft TCC in december bevolen alle activiteiten te staken na signalen van oud-medewerkers over misstanden. Zo voerden onbevoegden risicovolle behandelingen uit zoals injecteren, blaasspoelen en het geven van een klysma.

Overigens is de eigenaar van TCC Zorg een nieuw bedrijf gestart onder de naam Transzorg. Omdat er nog geen duidelijk beeld bestaat van de werkzaamheden van Transzorg, kan de Inspectie voor de Gezondheidszorg nog niet zeggen of ook dit bedrijf onder hun toezicht valt.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel