Provincie: geen mening over islamserie

FLEVOLAND
Gedeputeerde Staten hebben geen mening over de reportages over de islam, die Omroep Flevoland vorige maand heeft uitgezonden.

Dat antwoordt de provincie op schriftelijke vragen van de PVV-Statenfractie. Die vroeg zich af waarom de regionale omroep een serie uitzond over de islam, waarin volgens de PVV slechts één kant van het geloof is getoond. Volgens de PVV heeft Omroep Flevoland haar subsidie misbruikt om de ideologie van de islam te promoten.

Gedeputeerde Staten stellen dat de overheid zich niet bemoeit met de inhoud van programma's. Het college verwijst daarbij naar de Mediawet en de Grondwet, waarin de persvrijheid is vastgelegd. Over de subsidie aan de omroep zegt de provincie dat zij daar sinds 2014 niet meer over gaat. De regionale omroepen worden sindsdien gefinancierd via het Rijk.

reacties (4)

 • RICK

   

  Ik heb er wel een mening over hoor.

  reageer
 • Denny

   

  Uiteraard is die ook gewoon symbool-politiek van de PVV waar alle partijen zich aan schuldig maken maar om nu met z'n allen de kop in het zand te steken voor dit geloof van liefde waarvan de voorbeelden daarvan dagelijks de kranten goed kunnen vullen is ook niet echt slim. Het gros van de moslims zijn goede mensen maar de ideologie die zelfs in sommige Nederlandse moskeeën wordt gepredikt daar mogen we ons best wel zorgen om maken.

  reageer
 • KC

   

  Heeft de PVV ooit vragen gesteld over de misstanden in de katholieke kerk zoals in Dronten? Nee dus! Gelukkig is er persvrijheid.

  reageer
 • ron

   

  trieste reactie van PVV vind ik. zouden die vragen ook zijn gesteld als het over het christendom ging? Hoe vaak is de 'gewone' kerk niet in het nieuws geweest ? nog nooit iets van de PVV vernomen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert