Producent vreest voor kinderfilm door nieuwe 'kinderwet'

ZEEWOLDE
Filmproducent Harro van Staverden uit Zeewolde maakt zich grote zorgen nu er plannen zijn om regels voor jonge kinderen in films en tv-series aan te scherpen.
Als het aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt, mogen jongeren tot 12 jaar straks 18 keer per jaar draaien voor een film. Nu is dat nog maximaal 24 keer.

Volgens Van Staverden is dat levensbedreigend voor het voortbestaan van de kinderfilm omdat de gemiddelde draaitijd voor een productie 24 dagen is. Hij vreest dat door de nieuwe regelgeving de kwaliteit van de kinderfilm hard achteruitgaat. Ook de kweekvijver van jong filmtalent zal opdrogen.

De productiemaatschappij waarbij Van Staverden werkt heeft daarom bezwaar gemaakt tegen de nieuwe regels bij het ministerie. De wet moet in de loop van 2016 ingaan en geldt ook voor kinderen die een rol hebben in een musical of theaterstuk.

reacties (3)

 • Dorpsgenoot

   

  Kinderen vinden dat juist leuk. Ze zien het als hobby die misschien een beetje betaalt, niet als werk. Mijn kind van 8 zit op voetbal en doet dat ca. 180 uur per jaar. Waarom zou een kind die acteren leuk vind dat ook niet mogen doen?

  reageer
 • Ronald

   

  Dan smeer je het toch uit over twee jaar?

  reageer
 • Tiptop

   

  Ja? Hoe wou je dat doen? Alleen nog films maken die zich in de winter afspelen? Of films waarin het kind er halverwege ineens een jaar ouder uitziet?

 • Willem

   

  En gelijk heeft de overheid. Kinderen moeten kinderen zijn.

  reageer
 • Tiptop

   

  Wat wil dat zeggen: kind zijn? Je mag dus wel de hele zomervakantie in je eentje zitten gamen, maar niet met een ploeg leuke mensen lekker acteren? Overheid schiet een beetje door hier; leeftijdsgrens was ooit bedoelt tegen gedwongen kinderarbeid, maar werkt nu voornamelijk tegen kinderen die vrijwillig willen werken.

 • lol

   

  Die kinderen vinden het juist leuk om te acteren, jet wordt ze toch niet verplicht?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert