Producent vreest voor kinderfilm door nieuwe 'kinderwet'

ZEEWOLDE • Wo 8 juli 2015 | 15:50 • Woensdag 8 juli 2015 | 15:50
Filmproducent Harro van Staverden uit Zeewolde maakt zich grote zorgen nu er plannen zijn om regels voor jonge kinderen in films en tv-series aan te scherpen.
Als het aan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ligt, mogen jongeren tot 12 jaar straks 18 keer per jaar draaien voor een film. Nu is dat nog maximaal 24 keer.

Volgens Van Staverden is dat levensbedreigend voor het voortbestaan van de kinderfilm omdat de gemiddelde draaitijd voor een productie 24 dagen is. Hij vreest dat door de nieuwe regelgeving de kwaliteit van de kinderfilm hard achteruitgaat. Ook de kweekvijver van jong filmtalent zal opdrogen.

De productiemaatschappij waarbij Van Staverden werkt heeft daarom bezwaar gemaakt tegen de nieuwe regels bij het ministerie. De wet moet in de loop van 2016 ingaan en geldt ook voor kinderen die een rol hebben in een musical of theaterstuk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel