Arbeidsmigranten in oude rechtbank

LELYSTAD • Do 9 juli 2015 | 0:06 • Donderdag 9 juli 2015 | 0:06
In het voormalige rechtbankgebouw bij het Lelycentre in Lelystad komen uiterlijk begin volgend jaar 325 arbeidsmigranten te wonen. Twee vastgoedontwikkelaars gaan het gebouw grondig opknappen en voor vijf jaar verhuren aan exploitant E&E Accommodations uit Zeewolde.

Dat bedrijf is ook verantwoordelijk voor de opvang van arbeidsmigranten in Zeewolde aan de Bosruiterweg. Ook op andere plekken in Nederland exploiteert E&E zogeheten polenhotels.

In het voormalige rechtbankgebouw komen 69 appartementen voor elk vier tot zeven bewoners. Er komen arbeidsmigranten te wonen die in en om Lelystad werkzaam zijn. Beheerders houden permanent toezicht om overlast te voorkomen.

Ontwikkelaar Rotteveel M4 heeft deze week de vergunningen bij de gemeente aangevraagd. Tot eind 2001 was de rechtbank in gebouw Lelystaete gevestigd. De laatste jaren staat het leeg en is het interieur vrijwel geheel vernield door vandalen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel