Arbeidsmigranten in oude rechtbank

LELYSTAD
In het voormalige rechtbankgebouw bij het Lelycentre in Lelystad komen uiterlijk begin volgend jaar 325 arbeidsmigranten te wonen. Twee vastgoedontwikkelaars gaan het gebouw grondig opknappen en voor vijf jaar verhuren aan exploitant E&E Accommodations uit Zeewolde.

Dat bedrijf is ook verantwoordelijk voor de opvang van arbeidsmigranten in Zeewolde aan de Bosruiterweg. Ook op andere plekken in Nederland exploiteert E&E zogeheten polenhotels.

In het voormalige rechtbankgebouw komen 69 appartementen voor elk vier tot zeven bewoners. Er komen arbeidsmigranten te wonen die in en om Lelystad werkzaam zijn. Beheerders houden permanent toezicht om overlast te voorkomen.

Ontwikkelaar Rotteveel M4 heeft deze week de vergunningen bij de gemeente aangevraagd. Tot eind 2001 was de rechtbank in gebouw Lelystaete gevestigd. De laatste jaren staat het leeg en is het interieur vrijwel geheel vernield door vandalen.


reacties (17)

 • Ada

   

  Wie betaald de huur ! Ikke en de rest van de Nederlanders ,wie betaald mijn huur ! Heb geen werk ,heb zelfs bij de reiniging gesol. Ben niet nodig.

  reageer
 • ria

   

  Op zich een goed plan. Ware het niet dat dan die arbeidsmarkt migranten die we hard nodig hebben, allemaal bij elkaar komen te wonen . En dat werkt vaak criminaliteit in de had, en daar zitten we nu ook weer niet op te wachten!!!!

  reageer
 • ron

   

  is Jan de enige hier die snapt waar het over gaat en hoe dit commercieel !!!! werkt ??? en daarnaast: 1. velen hollanders willen dat werk niet doen ... 2. met zijn zevenen op een appartement ... is dat wat jullie allen zoeken ? als dat zo is dan zorgt Rotteveel M4 vast binnenkort ook voor jullie een ruimte .... ben benieuwd hoeveel mensen nu op zoek gaan naar de site van RM4 ? ik vermoed helemaal niemand ... triest.

  reageer
 • frits

   

  4 tot 7 mensen per appartement. Ik vind dat mensonterend. 3 is wel het maximum. 200 mensen in zo'n gebouw proppen is al heel veel. Met deze aantallen ontstaan er ook zeer forse parkeerproblemen, want al die Polen hebben een auto (begrijpelijk overigens). Ik snap niet dat de gemeenteraad dit toelaat. Puur winstbejag van een foute huisjesmelker.

  reageer
 • Henk

   

  Dit gaat ten kosten van de gratis parkeerplaatsen voor het winkelend publiek.... Als ik in Lelystad een huis koop moet ik voorzien in twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Hoe is dat hier gergeld...???? Want daar gaan de heren ontwikkelaars nooit aan kunnen voldoen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ronny

   

  Is hier een vergunning voor afgegeven ? Zo ja, is hier een publicatie aan vooraf gegaan ? Met enige termijn om een beklag tegen in te dienen ? Ik kan mij voorstellen dat mensen in de directe omgeving niet op zitten te wachten, ik woon zelf niet meer in die buurt, anders had ik zeker ertegenin gegaan.. ik zit niet te wachten op dit soort mensen.. En ja, er zitten goede mensen bij, daar ben ik mij ook van bewust, echter het merendeel van deze mensen, zou ik uit mijn eigen ervaringen/bevindingen, niet in mijn buurt willen hebben wonen.

  reageer
 • ed

   

  Het bestemmingsplan dient te worden aangepast en de stukken zulen zeker ter inzage liggen en er kunnen natuurlijk bezwaren/zienswijzen worden ingediend.

 • Henk

   

  Raar zoveel werklozen in lelystad , maar wel ruimte voor deze mensen... Je zal maar net een huisje gekocht hebben in het L wonen naast bastion. Denk je dat lelystad vooruit gaat...

  reageer
 • ronald

   

  Raar dat er zoveel werlozen zijn in Lelystad en er toch arbeidsmigranten nodig zijn om het werk te doen. Zegt genoeg over de werkwillendheid wan die werklozen lijkt me.

 • Mike

   

  tuurlijk als er nog niet genoeg geld word over de balk gesmeten word ressesie pfff nog minder werk zo in ned want uiteindelijk zijn wij te duur

  reageer
 • Jan

   

  Er staat vastgoedontwikkelaars, gewoon een commercielw aangelegenheid. Als belastingbetaler profiteer je alleen maar, want er worden belastingen betaald op deze commerciele transacties. Kortom je wordt er beter van, en zeker niet slechter.

 • momo

   

  Het wordt toch steeds gekker. Waar anderen geen huis kunnen krijgen, komen deze mensen direct aan bod. Waar ik geen werk kan krijgen in Lelystad maar elke dag naar Amsterdam moet hebben zij gewoon werk. Waar ik afgelopen week boodschappen deed op het Lelycentre en er achter kwam dat ik heel veel nationaliteiten zag rondlopen maar amper Nederlanders tegen kwam. Zeker nooit van verspreiden gehoord. Ik woon ondertussen in een straat waar zoveel huizen zijn opgesplits dat het bijna overbevolkt raakt en het parkeerprobleem steeds groter wordt en het gaat maar door en door. Lelystad wordt steeds minder om te wonen, zeker in het oude gedeelte.

  reageer
 • Hans

   

  Zeewolde moet ze niet dus kom maar naar lelystad ?

  reageer
 • Hendrik

   

  In Zeewolde gaat het om asielzoekers, Hans.

 • L pet

   

  Wat zijn dat nou weer voor actie s het moet niet gekker worden , er word voor jongeren een nieuw gebouw gerenoveerd bij de punter( voorheen dokters praktijk) en nu, word het smedinghuis volgepropt Terwijl er ook in het oude gedeelte huisen worden gesplitst door huisjesmelkers laat die mensen dan ook in het smedinghuis ,ach ja maar ik heb niet doorgeleerd he ? En dit is weer zo n actie ,een van de vele ?

  reageer
 • Peter

   

  Inderdaad heb je niet helemaal doorgeleerd. Huizen is met een Z en niet met een S. En ook is dit niet het smedinghuis. Maar een ander gebouw.

 • lelystedeling

   

  Het is niet het smedinghuis wat volgepropt wordt. Het is een daarnaast gelegen pand, dat ook door de gemeente Leystad is gebruikt toen het stadhuis gerenoveerd werd.

 • KC

   

  Dit niet het Smedingshuis waar RWS in zit, maar het is het voormalig stadskantoor en later de rechtbank. Het staat achter het Smedingshuis en naast de parkeerplaats bij de dagopvang van het Leger des Heils.

 • Hendrik...

   

  Dus als je geen arbeidsmigrant bent, maar een gewone nederlander en ingeschreven staat voor woonruimte hier in Lelystad, kom je op een wachtlijst terecht waar je ik weet niet hoelang moet wachten op woonruimte. Dat ruikt naar discriminatie. Ik hoop dan ook dat er alleen maar mensen komen te wonen die hier werken. Geen werk? dan ook niet wonen en terug naar land van herkomst. Zal het hotel hier ook niet leuk vinden.

  reageer
 • martin

   

  Het is te belachelijk voor woorden, ik vind dat de gemeente in deze geen vergunning mag afgeven.

  reageer
 • Aryan

   

  Schandalig.

  reageer
 • ron

   

  TC 1. ik veronderstel dat hier geen centen van de gemeente/ of overheid in zit dus ik weet niet wie je denkt aan te spreken 2. ik denk dat als je daar wil gaan wonen in dezelfde omstandigheden dat ze je niet naar huis sturen en je graag willen hebben. 3. tis alleen de vraag wie van de inwoners het eerst zal gaan klagen (ik heb wel vermoedens)

  reageer
 • taxichauffeur

   

  In dit land ben je als nederlander afgeschreven, arbeidsmigranten gaan voor. Vrienden van mij werden gesommeerd een pand te verlaten waar zij woonden en werkten, volgens de gemeente had dit pand geen woonbestemming, 6 maanden later zit er een hele horde oostblokkers in en er wordt niks tegen ondernomen. Overal worden zogeheten polen hotels de grond uit gestamp maar hoe zit het met mensen die door de crisis op straat worden gezet of doordat ze geen werk meer hebben hun huur niet meer kunnen betalen?, juist, ze moeten het zelf maar oplossen. Dan te denken dat onze hoge heren eisen dat wij toleranter met elkaar om moeten gaan en meer voor onze medemens moeten doen, op deze wijze wordt mijnsinziens intolerantie gekweekt

  reageer
 • Espelaar

   

  Willen jouw vrienden ook met zevenen op een kamer in stapelbedjes in een afgedankt gebouw wonen?

 • Help

   

  Geen woord meer aan toe te voegen.

 • Meneertje koeke-peertje

   

  Nou, daar zullen alle winkeliers op steenworp afstand enorm enthousiast mee zijn.

  reageer
 • Louise

   

  325 werkende klanten erbij. Lijkt me niet zo vervelend.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert