Externe hulp voor winkelcentrum

ZEEWOLDE
Een externe procesbegeleider gaat de wensen voor het winkelcentrum van Zeewolde inventariseren. Na jaren van klachten hoopt het college van burgemeester en wethouders volgend jaar maart een breed gesteund plan van aanpak te hebben.

Het winkelcentrum kampt met leegstand. Ondernemers komen en gaan en klanten klagen over te weinig aanbod en eenheidsworst. Vooral het centrale Kerkplein mag volgens velen levendiger worden met bijvoorbeeld terrasjes.

Vastgoedeigenaren, winkeliers, klanten en omwonenden kunnen vanaf september hun input geven bij de externe procesbegeleider. Voor de inventarisatieronde is 50.000 euro beschikbaar.

reacties (8)

 • Nk

   

  Er wordt steeds geklaagd over het winkelcentrum. Terecht, maar de schuld ligt voor het grootste deel bij de Zeewoldenaren zelf! Kom naar het centrum en koop alles wat je er kunt krijgen in eigen dorp. Er is een zeer grote groep inwoners die vrijwel nooit in het centrum komt, maar wel klagen. Kom op, maak het door meer drukte gezelliger!!

  reageer
 • Peter

   

  Ik woon zelf sinds een paar jaar in Zeewolde. Prima omgeving, gezellig ook, maar het winkelcentrum heeft exact hetzelfde probleem als de woningen hier; veel en veel te duur. Voor winkels geldt dat de huurprijzen die gehanteerd worden dermate hoog zijn dat er een flinke omzet gedraaid moet worden, en dat is voor startups of vrij specifieke bedrijven nagenoeg niet haalbaar. Daarom doen alleen de 13-in-een-dozijn winkels als de Action en Kruidvat het goed, en vallen alle meer gespecialiseerde zaakjes om. Met zulke prijzen kan niemand het lang volhouden. Voor huizen net zo; grond wordt zo asociaal duur verkocht in Zeewolde en er wordt zo belachelijk dicht op elkaar gebouwd dat er van die "groene omgeving" niet veel over blijft. Wie wil er nou hutje-mutje in de polderwijk wonen voor 280K euro? De enige reden voor mij om te verhuizen is dat beleid.

  reageer
 • visser

   

  Het geld kan niet op in Zeewolde straks bakken met geld in het centrum pompen waarna het alsnog doodstil blijft

  reageer
 • Rudger

   

  Het is niet ingewikkeld volgens mij, er zijn een paar oorzaken: Hoge huurprijzen. Ongunstige vestigingen als je kijkt naar soort bedrijf, de apotheek zit op de mooiste horeca locatie en de horeca zit in een donkere winkelstraat. En de horeca bedrijven liggen ver uit elkaar. Ten slotte beperkte openingstijden, laat de ondernemer bepalen wanneer hij zn winkel open doet. Er is vraag op zondag.

  reageer
 • Wim2

   

  Zeewolde heeft geld zat en komt in de aankomende jaren ook niet tekort... En toen werd ik wakker. Hoe lang blijven B&W nog aan om Zeewolde naar de ellende te helpen? Het ene na het andere onzinnige idee en plan komt uit deze raad. Genoeg is genoeg!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Het geld vloeit rijkelijk tegenwoordig in Zeewolde

  reageer
 • Patrick

   

  Gewoon een enquête op een websie of op Facebook lijkt mijnet zo duidelijk en vele malen goedkoper

  reageer
 • Henk

   

  Hoe het centrum eruit gaat zien als Gorter zijn zijn doordrijft is duidelijk. Nu al zijn de voortekenen daarvan al duidelijk aanwezig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert