OM eist 6 jaar cel voor woningoverval

NAGELE • Do 9 juli 2015 | 17:15 • Donderdag 9 juli 2015 | 17:15
De 24-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van een woningoverval in Nagele moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt zes jaar de cel in. Deze straf eiste het OM donderdag bij het hoger beroep in het gerechtshof in Leeuwarden.

De man zou samen met twee anderen de familie Krops hebben overvallen in de woning. De overvallers maakten een radio en een fototoestel buit. Volgens het OM staat vast dat de Amsterdammer betrokken was, omdat er DNA-sporen werden gevonden die herleidbaar zijn naar hem. De rechtbank veroordeelde de verdachte eerder tot vijf jaar gevangenisstraf.

Justitie voelt zich gesterkt door extra DNA-onderzoek dat in hoger beroep is gedaan. Volgens het OM heeft dit de verdenking alleen maar sterker gemaakt. De advocaat van de verdachte wijst op het feit dat het aantreffen van DNA op voorwerpen niet meteen zegt dat iemand betrokken is bij een overval. De uitspraak is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel