Vragen over uitstel Dutch Match Cup

LELYSTAD
De fractie OPA Plus in de Lelystadse gemeenteraad wil weten of de subsidie van 100.000 euro aan de Dutch Match Cup wordt teruggevorderd, nu het zeilevenement is uitgesteld. De partij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van b en w.

Deze week werd bekend dat de Dutch Match Cup wordt verplaatst van september naar begin 2016. Eén van de redenen is dat het evenement een nieuwe eigenaar heeft gekregen. Die wil met nieuwe boten zeilen, die pas in het voorjaar beschikbaar zijn.

De organisatie heeft de gemeente gevraagd de subsidie van 100.000 euro voor dit jaar en 75.000 euro voor volgend jaar op te schuiven. OPA Plus vraagt zich af wat de gemeente met dit verzoek doet. De partij vraagt zich af of er geen nieuw raadsbesluit nodig is.

reacties (5)

 • frits

   

  Volgens mij is de subsidieverordening helder: subsidie is gekoppeld aan een prestatie. Als je die prestatie niet levert, moet je de subsidie terugbetalen. De gemeentebegroting werkt volgens de landelijke begrotingsverplichtingen bovendien met jaarschijven. Dus in 2015 de prestatie niet geleverd, dan in 2015 ook geen subsidie. En 2016 kan bij de begrotingsbehandeling betrokken worden in combinatie met het forse financiele tekort van de gemeente. Het college geeft al aan dat er niet meer bezuinigd kan worden, vanwege wettelijke verplichtingen. Welnu, deze subsidie is geen wettelijke verplichting, en kan dus vervallen. Geldt voor alle subsidies aan evenementen en citymarketing trouwens.

  reageer
 • KC

   

  helemaal juist. Er komen toch weinig toeschouwers op dit zeilevenement af. Wel zijn er veel bezoekers voor de braderie, maar dat kunnen de ondermers zelf wel. Dus stoppen met deze subsidie!

  reageer
 • ABS

   

  175.000 Euro voor nieuwe boten? Ik wil een nieuwe auto, waar kan ik even gemeenschapsgeld daarvoor vangen?

  reageer
 • Wouter

   

  De nieuwe eigenaar heeft alvast nieuwe boten aangeschaft van de subsidie, dus de belastingcenten van de Lelystadse burgers. Bedankt college van B&W en raad van gemeente Lelystad!

  reageer
 • raadsvolger

   

  In het kader van de komende bezuinigingen ( extra raad dd. 7-7-2015) zou dit een eerste stap kunnen zijn om het dreigende tekort te verminderen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert