Veel werkzaamheden aan de weg dit weekend

FLEVOLAND
Er wordt flink aan de weg gewerkt komend weekend. Verkeer vanuit Lelystad en in en rondom Almere moet rekening houden met omleidingen en vertraging. Er vinden werkzaamheden plaats op de A6, A27 en de Buitenhoutsedreef.

Knooppunt Almere (A6 en A27)
Vanaf vrijdagavond 21:00 tot maandagmorgen 05:00 is de verbindingsboog van de A6 naar de A27 afgesloten. Automobilisten vanuit Lelystad op weg naar Utrecht moeten omrijden via afslag Almere Buiten West. Daar kan worden gekeerd om alsnog de A27 richting Utrecht op te rijden. De omleiding zorgt volgens Rijkswaterstaat voor een extra reistijd van zo'n 10 minuten.

A27
Daarna krijgt het verkeer op de A27 nog een keer te maken met wegwerkzaamheden. Want tussen Almere Hout en Huizen mag maximaal 70 kilometer per uur gereden worden. De rijstroken zijn smaller omdat Rijkswaterstaat bezig is met groot onderhoud. Vandaar dat ook in de nacht van dinsdag op woensdag afslag Almere Hout een nacht compleet is afgesloten.

A6
Op snelweg A6 ter hoogte van knooppunt Muiderberg, net voorbij Hollandse Brug, worden twee rijstroken afgesloten. Vanaf vrijdagavond 23:00 tot zaterdagochtend 05:00 is de weg gedeeltelijk dicht. Rijkswaterstaat verwacht niet veel vertraging.

Buitenhoutsedreef
Ook binnen Almere wordt aan de weg gewerkt. De Buitenhoutsedreef is deels dicht. De gemeente pakt de rotonde bij de Trekweg en Duwweg aan. De werkzaamheden duren tot vrijdag 7 augustus. De rotonde krijgt nieuw asfalt en de verzakkingen worden hersteld. De weg is dicht vanaf de Tussenring tot de rotonde van de Passiebloemweg en Edelhertweg.

reacties (4)

 • Almere Buiten

   

  Afsluiting Buitenhoutsedreef betekent voor mij bijna elke dag 2 maal 9 kilometers extra rijden. Extra tijd een half uur en EUR 3 brandstof. Per dag..... En gisteren inderdaad nog extra afsluitingen waardoor ik in totaal bijna een uur extra onderweg was. Welke verzakkingen in de weg worden nu gerepareerd? En is deze weg niet recent al compleet vernieuwd?

  reageer
 • hans b

   

  Zeg mnr zuurtje , pak gewoon de trein ! Dit zijn noodzakelijke werkzaamheden zodat jij straks weer lekker en snel milleuvervuilend van en naar je werk komt !

 • Job

   

  Beetje vreemde situatie. Buitenhoutsedreef afgesloten, verkeer wordt over de Tussenring/Hoge Ring/ Polderdreef omgeleid en einde van de middag sluit RWS de oprit van de Tussenring/ Hoge Ring in rijrichting Almere Buiten ook nog eens af. Dus eerst richting Almere Stad de Hoge Ring op, keren bij de afslag Waterwijk en dan door naar Almere Buiten. File voor de afrit Waterwijk op de Hoge Ring en natuurlijk een klappertje...

  reageer
 • Sjaak

   

  Ik hoop dat ik er geen last van heb, deze werkzaamheden trouwens moeten vlugger gedaan worden zodat de rest ook geen oponthoud ondervinden door deze werkzaamheden.

  reageer
 • Jan

   

  Hoezo moet het vlugger gedaan worden? Denk je dat ze het lekker rustig aan doen en een beetje tijd lopen te rekken, gewoon de hele dag én nacht een beetje niks lopen te doen?

 • hans b

   

  Dat is allemaal naar het westen vanuit Flevoland ......Daar ga je toch lieverniet heen !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert