Verdronken schipper aangekomen in Harlingen

URK
Het schip met daarop het lichaam van de op de Noordzee verdronken Urker visser is weer aan land. Donderdagavond kwam het aan in Harlingen. De politie doet onderzoek aan boord van het schip en er vindt ter plaatse een lijkschouwing plaats.

Het schip, de PD-147, voer in de nacht van woensdag op donderdag 300 kilometer ten noorden van Den Helder. De 51-jarige schipper Jan de Boer uit Urk sloeg over boord, de harde wind en problemen met een vissersnet zouden mogelijk de oorzaak hiervan zijn.

Hij werd uit het water gehaald door collega's, maar reanimatie mocht niet baten.reacties (6)

 • Teun

   

  elke visserman krijgt een goede eerste hulp en reanimatie training. En ze hadden de defribilator ook gebruikt. Maar het mocht helaas niet baten.

  reageer
 • Dick

   

  Ik denk dat ze er alles aan hebben gedaan, ten eerste de man uit zee halen. Maar als dat te lang duurt dan ben je met reanimeren ook te laat. Daarbij, als hij veel water binnen heeft gekregen (in de longen) dan was het sowieso geen redden meer aan.

  reageer
 • Frenky

   

  Blijkbaar niet goed (genoeg)... helaas pindakaas.

  reageer
 • IN Urk

   

  Dan had hij het inderdaad misschien overleefd kunnen hebben. Maar ja.. dat is allemaal achteraf.

  reageer
 • Frenky

   

  Konden die andere mensen op de boot niet reanimeren?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Bram Esser

   

  Ik ben er kapot van. Ik ken Jan als een gastvrije warme man. Een maand geleden was ik nog een week mee met de PD-147. Hij had interessante plannen voor de toekomst van de visserij. http://www.vice.com/nl/read/de-superslimme-plannen-van-urkse-vissers-om-hun-beroep-te-redden-292

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert