Gewonden bij ongeval op busbaan

ALMERE
Bij een aanrijding tussen een auto en een stadsbus zijn in Almere vrijdagochtend twee mensen gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde op de busbaan bij rotonde de Krakeling in het stadcentrum. Eén van de gewonden is een passagier van de bus, die tegen de ruit gevallen is.

Door het ongeval was de busbaan tot 10.00 uur gestremd, waardoor er in diverse richtingen geen bussen konden rijden.

reacties (7)

 • Steven Stedenwijker

   

  Nooit staan in een rijdende bus. Overigens mag dat hele busbaangebruik wel eens onder de loep. Bussen rijden hard en de aanname dat de kruising wel vrij zal zijn als de electronica werkt is gewoon niet houdbaar. Hoeveel ongelukken zijn er in al die jaren gebeurd en hoeveel doden en gewonden zijn daar bij gevallen. Inclusief de kindertjes uit de woonbuurten. En hoeveel is bij een gelijksoortig busbedrijf zonder busbanen.

  reageer
 • Nobody

   

  "Like" :-) Heeft u zich ook gemeld bij de politie als getuige. Dat wordt vaak wel gewaardeerd.

  reageer
 • borros

   

  De overgang die daar is is idd lasting, maar wat veel automobilisten niet schijnen te weten is dat voor het blokkeren van een weg, cruising of overgang een boete van €230,- euro staat, en het gebeurt regelmatig dat ze de busbaan blokkeren, en idd het nog ff snel voor de bus langs proberen te komen, gelukkig hebben de bussen in Almere allemaal een camera op het dak zitten, dus de schuldvraag zal niet zo moeilijk zijn

  reageer
 • Ooggetuige

   

  Voor iedereen weer begint te blèren dat buschauffeurs duivelsgebroed zijn, de auto reed door rood! En ja, dat heb ik zelf gezien!!

  reageer
 • Faerie

   

  Wim, beetje onzin, als je ziet dat er een stremming is na de busbaan en geen plek om te staan, dan blijf je staan voor de busbaan, al staat het licht op groen. Je gaat toch niet met welk deel van je auto ook OP de busbaan blijven staan? Maar de meeste mensen durven niet stil te staan voor een groen stoplicht vanwege het gevoel van ophitsen van degene achter je. De bus en de auto hebben elkaar moeten zien, de bus komt als ik de foto's zie, vanaf de Passage, dus vrij zicht naar elkaar. Iemand is door rood gegaan, dat kan niet anders. En op dit punt zijn het vaak automobilisten die toch nog even snel gaan bij oranje/rood. Dat moet je bij deze plek gewoon nooit doen. Ik ben het met je eens dat dit een plek is met veel opstoppingen waardoor veel mensen toch nog even snel snel willen. Dat moet er uit, maar dan moeten ze weer een nieuwe situatie gaan bedenken. En dit is al zo'n typisch Almeerse plek in de stad die ze nooit goed hebben uitgedacht op de tekentafel als het gaat om stadsgroei. Net als het Busplein zelf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wim

   

  Dit is niet het gevolg van een voorrangsfout, maar het niet opvolgen van de verkeerstekens (stoplichten hebben niets te maken met voorrang). Nu is het wel zo, dat er vaak auto's op de busbaan stilstaan omdat de ingang van de parkeergarage geblokkeerd is en daardoor de doorstroming stopt. Daarbij als je uit de tunnel komt, dan staan de stoplichten niet echt goed geplaatst. Het is en blijft een rot punt en daar zullen vaker ongevallen plaatsvinden, zeker met bezoekers van buiten Almere die de situatie niet kennen!

  reageer
 • Dick

   

  En zie hier, weer een voorrangsfout (niet stoppen voor rood licht). Snelheid had weer eens geen bal te maken met de oorzaak. Natuurlijk wel met het gevolg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert