Kanker belangrijkste doodsoorzaak

FLEVOLAND
Flevoland is de provincie waar relatief de meeste mensen aan kanker en kwaadaardige bloedziekten sterven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Van alle Flevolanders die vorig jaar dood gingen, overleed bijna 34% aan een van deze ziekten. In Lelystad lag dat zelfs op 35,6%. In Noordoostpolder zijn hart- en vaaktziekten doodsoorzaak nummer 1.

Landelijk zijn longkanker en hart- en vaaktziekten nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak. Omdat mensen steeds ouder worden, zullen naar verwachting in 2030 de meeste mensen sterven aan dementie.


reacties (3)

 • Sander

   

  Of roken

  reageer
 • Jip

   

  Altijd makkelijk argument, de meeste longkanker patienten komen qua percentage in steden voor dichtbij snelwegen etc...

 • Hooi

   

  Wat raar hoe zou dat toch komen ? Heeft vast niks te maken met de gifstoffen en E nummers die in ons voedsel en drinken word gegooit.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Die staan op de verpakking vermeld, dus koop ze dan niet. Overigens zijn er ook volledig onschadelijke E-nummers, zoals citroenzuur.

 • Miep Bos

   

  Wat dacht je van al die gewolmaniseerde schuttingen die bij vochtig weer uitdampen, damp waarin Chroom 6 zit? En dat er een "groene" houtverbrandingscentrale is die gif uitstoot uit gewolmaniseerd hout dat niet als zodanig herkend is en bijgestookt wordt. En medewerker vertelde mij dat er zoveel spijkers gevonden worden bij het aangevoerde hout en dat die toch niet in het bos groeien..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert