Zorgkantoor vordert fraudegeld terug

ALMERE
Achmea Zorgkantoor vordert ruim 65.000 euro terug van budgethouders die hun PGB-zaken regelden via de stichting Vrienden van Tom uit Almere. Die stichting fraudeerde op grote schaal met Persoons Gebonden Budgetten.

Maandag dient voor de rechtbank in Utrecht een zaak van het zorgkantoor tegen alle ouders die mogelijk betrokken waren bij de PGB-fraude.

Oprichtster Yvonne B. van de vrienden van Tom heeft inmiddels 20 maanden gevangenisstraf uitgezeten vanwege de fraude. Zij moet 570.000 euro terugbetalen aan de staat.

reacties (6)

 • Klopt Peter

   

  En mevrouw kan gewoon doorstarten onder een nieuwe naam, zie www.futureadults.nl Uit die site valt ook op te maken dat zij in het buitenland zit (Turkije), want jawel, je kunt je kind langdurig naar het buitenland sturen.... Ongelofelijk dat dit allemaal maar kan.. Politie-Justitie zomerreces?

  reageer
 • Peter

   

  Mevrouw B moet 570.000 terug betalen, maar heeft zich inmiddels in Turkije gevestigd... Ik denk dat de gemeenschap kan fluiten naar het geld. Ik denk dat de verkeerde mensen in deze zaak gestraft worden.

  reageer
 • Het bokje

   

  ja dus! Zo is de wet...

  reageer
 • Rifle

   

  Dus deze PGB houders zijn eerst opgelicht door Yvonne B en worden nu nog eens gepakt door Achmea ? Zeg me dat het niet zo is.

  reageer
 • Antjer

   

  Goed zo! EN dit bij alle PGB fraudeurs. Het blijft gratis geld van de gemeenschap

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marijke

   

  Ik hoop dat de echte fraudeurs flink gestraft worden, maar dat de budgethouders die te goeder trouw waren of onder zeer grote druk zijn gezet (ik heb een zorgbureau gekend dat dreigde met meldingen bij BJZ als je niet deed wat zij wilden) vrijgesproken worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert