Meer intercity's eind 2016 tussen Lelystad en Amsterdam

FLEVOLAND • Vr 10 juli 2015 | 15:34 • Vrijdag 10 juli 2015 | 15:34
Vanaf december volgend jaar rijden er extra intercity's tussen Lelystad en Amsterdam-Zuid. In beide richtingen gaan elk uur twee extra treinen rijden. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Almere aan de gemeenteraad. De NS houdt er ook rekening mee dat er extra treinverkeer komt richting Amsterdam Centraal, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat gebeurt.

De gemeente heeft met de NS afgesproken dat de hoeveelheid treinen op station Almere Buiten gelijk blijft. Wel bekijkt de NS of er elk uur twee intercity's kunnen stoppen. Nu rijden er alleen sprinters die alle stations aandoen waardoor de treinreis langer duurt. In 2012 raakte het station Almere-Buiten zijn intercitystatus kwijt, tot ongenoegen van de gemeente.

Het geplande inhaalspoor bij Almere Poort, waar intercity's sprinters kunnen inhalen, komt er toch niet. Daar was al wel geld voor gereserveerd. Van dat geld gaat nu ruim 1 miljoen naar het verbeteren van het fietsparkeren op de stations Centrum en Poort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel