Celstraf geëist voor steekpartij

ALMERE • Vr 10 juli 2015 | 17:13 • Vrijdag 10 juli 2015 | 17:13
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, verdwijnt een Almeerder voor langere tijd achter de tralies voor een poging tot doodslag. De man zou in april een plaatsgenoot met een mes in zijn hoofd, hals en zij hebben gestoken.

Er werd 2,5 jaar celstraf geëist, waarvan een half jaar voorwaardelijk en zo'n 1.500 euro schadevergoeding voor het slachtoffer. Een discussie over sigaretten leidde tot een worsteling. Volgens het slachtoffer en getuigen pakte de verdachte daarbij een mes uit de keuken en haalde hij uit, tot iemand hem bij de man weg trok.

De verdachte stelt dat het slachtoffer hem wilde wurgen en hij kans zag om zich te verweren toen hij het mes op tafel zag liggen. Toen de ander losliet, zou hij zijn gestopt met uithalen. De advocaat sprak over 'steekjes', omdat er geen ruimte zou zijn geweest voor echt steken. Hij vroeg ontslag van rechtsvervolging wegens noodweer. De uitspraak in deze zaak is op 24 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel