COC protesteert tegen Surinaamse band

ALMERE
COC Nederland verzet zich tegen de optredens van de Surinaamse band Hakuna Matata Gang. De band toert momenteel door Nederland en speelt op 10 en 24 juli in Almere.

Volgens het COC speelt de band nummers waarin homo's bedreigd worden. Zo gaat een nummer over 'de kogel voor batty boys'. Batty boys is een scheldwoord voor homo's.

Het COC roept clubs en concertzalen op om de band te weren. De Surinaams-Nederlandse LHBT vereniging Suripositivos Foundation steunt het protest van het COC.

Foto: Mr Zonneman

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Ik denk dat als je een lied zingt in de trant van 'de kogel voor christenen/joden/moslims' je daar ook opmerkingen over krijgt, en terecht. In feite bedoel je met "Wil je normaal gevonden worden,doe dan normaal" dat homo's hun mond moeten houden als ze gediscrimineerd worden. Fout!

  reageer
 • word een beetje moe van het gezeik naar elkaar, ik verheug me alweer op de Sint dit jaar dan zijn wij weer de rasist en nou doet die band het zelf....wie de schoen past.....ha leuke woordspeling voor de feestdagen.

  reageer
 • Sofie

   

  Helemaal mee eens normen en waarden is een groot iets koester het.

  reageer
 • flevowatcher

   

  De vraag is wat 'godslasterlijke' teksten zijn, veel mensen hebben verschillende geloven, maar LHBT'ers, mensen met een andere seksuele geaardheid of voorkeur de 'kogel' toewensen, is echt ziek... En ik hoop dat het 'knuffelgehalte' (vreemde term eigenlijk) van alle mensen in Nederland wat omhoog gaat in plaats van 'zogenaamd normaal' te willen worden gevonden. Wat is 'normaal' eigenlijk? Wie bepaalt dat? Iemand die 'normaal' gevonden wil worden, zeurt en is eigenlijk een beetje ziek...

  reageer
 • Lely...

   

  Waarom moet je beledigende teksten (in welke vorm dan ook) naar voren brengen? Iedereen denkt maar dat alles mag en kan. Oke: vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar waarom dat kwetsen en beledigen....????

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Zeewolde

   

  Als ze godslasterlijke teksten zingen hoor je niemand, maar nu gaat het over homo's begint het coc weer te piepen. Het knuffel gehalte van de homo ligt wel erg hoog in Nederland. Wil je normaal gevonden worden,doe dan normaal en loop niet te zeuren over een songtekst.

  reageer
 • qwerty

   

  Van de band of het COC? Ik geef het COC groot gelijk namelijk.

  reageer
 • hans b

   

  Zielig hoor !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert