Verdachte brandstichtster naar Pieter Baan Centrum

FLEVOLAND • Za 11 juli 2015 | 10:00 • Zaterdag 11 juli 2015 | 10:00
Een vrouw die wordt verdacht van onder meer brandstichtingen in Emmeloord en op Urk, moet nog steeds ter observatie naar het Pieter Baan Centrum.

De vrouw zou in januari naast het pand van het Leger des Heils in Emmeloord een container in brand hebben gestoken. Ook worden haar brandstichting bij een bedrijfspand aan het Noordgat op Urk, diefstallen en verduistering verweten. In april werd besloten dat de vrouw ter observatie naar het Pieter Baan Centrum moet, maar tijdens een tussentijdse zitting bleek dat dit nog niet is gebeurd. Ook wordt deskundigen gevraagd of eventuele psychische problemen gevolgen zijn van een ongeluk in het verleden.

Na de brand in Emmeloord deed het Leger des Heils de tweedehands kleding in de uitverkoop, omdat het naar rook stonk en het de organisatie niet lukte om de voorraad te wassen. De inhoudelijke behandeling van de zaak is op 16 oktober.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel