Weer illegale vuurwerkshow op Urk

URK
Er is vrijdagnacht weer op grote schaal vuurwerk afgestoken op Urk. Dit keer in de buurt van het industrieterrein bij het dorp.

Vorig jaar raakte Urk in de ban van de wekelijkse illegale vuurwerkshows. Drie weekeinden lang werd in de nazomer zwaar vuurwerk afgestoken.

De politie liet na de reeks vuurwerkshows in 2014 weten extra te gaan surveilleren. Of dat nu weer gebeurt, is niet bekend. Op sociale media zijn de meningen verdeeld over de illegale vuurwerkshows.

reacties (57)

 • Cor

   

  Aan de niet kwaliteit en de helderheid van de flits en het geluid van de knal is duidelijk te horen dat dit van de Nederlandse markt is. Desalniettemin is het gewoon storend voor omwonende! Maar illegaal/professioneel vuurwerk is het zeker niet!

  reageer
 • Swiebertje

   

  Het is consumenten vuurwerk alleen niet verkrijgbaar in Nederland

  reageer
 • Cor

   

  En nog iets, professioneel vuurwerk en illegaal vuurwerk worden niet afgeschoten uit kartonnen dozen. Nu lees ik toch in meerdere reacties dat er meerdere vuurwerk pakketten zijn aangetroffen. Dus ook daar aan kan je zien dat ik gelijk heb, naast het feit dat ik er voor geleerd heb.

  reageer
 • Cor

   

  Ik ben zo blij dat u mij als ex pyrotechnicus gaat vertellen dat waar ik voor geleerd heb "onzin" is. Aangezien u er klaarblijkelijk verstand van heeft, snap ik niet waarom u het zelf inmiddels niet al opgelost hebt met deze knaapjes. De video die ik zag, is alles behalve illegaal of professioneel. Hoe hoger het de lucht in geschoten word, hoe beter de kwaliteit. Dit komt bij wijze van spreken amper boven het dak uit. Dus wat u zegt is complete onzin! met deze persoonlijkheidsprojectie die u laat zien in uw reactie, laat u dus duidelijk weten dat u 0,0 verstand heeft van vuurwerk noch de wet. tip: als het illegaal of professioneel vuurwerk was geweest, had u en hadden uw buren geen ruiten meer in de kozijnen gehad. en had u ook een paar dagen wat minder gehoord. Gezien het feit u tijd zat heeft om hier te reageren en te beweren dat waar ik voor geleerd heb "complete onzin" is, zal het aan die kant dus allemaal wel meevallen en is heb ik zoals ik al wist, gezien de opleiding die ik genoten heb, 100% gelijk.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ja ik zag daar in de berm de dozen nog staan vlakbij de box waar die brand was.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Ons huis stond te trillen. Niet normaal. Ze schoten vanaf Wilhelminapark en Industrieterrein. Leuk dat de agenten in ons dorp met alles en iedereen vrienden zijn maar pak deze gasten nu eens gewoon aan.

  reageer
 • De Jong

   

  dan zouden de kerken in de rest van flevoland en ook de rest van de wereld stampvol moeten zitten...........

  reageer
 • Frenky

   

  Inderdaad 3x is scheepsrecht amen.

  reageer
 • Jan

   

  Gelukkig word op zondag 3 x in de kerk alles weer vergeven

  reageer
 • De Jong

   

  Een straatcursus Nederlands in de toren straat zou VOORAL niet misplaatst zijn!

  reageer
 • kramer

   

  Ja hoor Marretje, laat ze maar lekker met vuurwerk spelen die bengels. Dan kunnen ze daarna lekker naar de bijbelstudie. Gij zult u naaste terroriseren en lastig vallen en des s'nachts den slaap ontnemen... Die jongens geven gelukkig geen geld uit aan drank en drugs. Koek koek. Van welke planeet kom jij?

  reageer
 • cirefrin

   

  Logisch dat het procentueel laag ligt in Urk. Iedereen houd zijn mond dicht in dit dorp te schijterig voor dit opgeschoten ruig.Dan los je deze problemen ook niet op met die snuivers en zuipers. Dat heb je als je de hele week op gesloten zit op een visserskotter dan wil je wel gaan in het weekend

  reageer
 • Kees

   

  Helemaal mee eens Joost, het wordt inderdaad echt tijd dat er echte agenten op Urk geplaatst worden "VOORRAL"" het weekend, want in het weekend politie op Urk? Nog nooit gezien, terwijl de dronken jeugd van van Urk van Vrijdag tm Zaterdag nacht in het oude dorp vernielingen pleegt vuurwerk afsteken, mensen lastig vallen, grote monden geven, en zorgt voor nog veel meer overlast. Ook zouden alle horeca eigenaren in het oude dorp FLINK moeten worden aangepakt, zij zijn hoofdoorzaak nummer 1 van al deze ellende het weekend, iedere keer opnieuw.

  reageer
 • Marretje

   

  Volgens mij heeft de politie in Almere zelf genoeg te doen, kijk maar naar de criminaliteitscijfers (Almere de hoogste van Flevoland en Urk de laagste; ja ook procentueel!!!). Oke, dat vuurwerk geeft overlast maar ik heb er geen moeite mee, ik heb liever dat ze het hier aan uitgeven dan aan drank en shit.

  reageer
 • Klaas

   

  Deze zogenaamde kwajongens volgens jou heh zijn wel de grootste gekken van dit dorp, en als jij spreekt over rotjes? Wat werd er gisteravond voor vuurwerk afgestoken?

  reageer
 • Jan

   

  Helemaal mee eens Joost, het wordt inderdaad echt tijd dat er echte agenten op Urk geplaatst worden een peloton ME'ers in de torenstraat kan geen kwaad "VOORRAL" in het weekend, want in het weekend politie op Urk? Nog nooit gezien, terwijl de dronken jeugd van van Urk van Vrijdag tm Zaterdag nacht in het oude dorp vernielingen pleegt vuurwerk afsteken, mensen lastig vallen, grote monden geven, en zorgt voor nog veel meer overlast. Ook zouden alle horeca eigenaren in het oude dorp FLINK moeten worden aangepakt, zij zijn hoofdoorzaak nummer 1 van al deze ellende het weekend, iedere keer opnieuw.

  reageer
 • Piet

   

  goed veel aandacht ervoor in de media dan weet ke zeker dat het nog weken gaat duren, erg slim!

  reageer
 • joost

   

  Ze moeten die agenten van Urk in Almere plaatsen en een peloton uit Almere plaatsen op Urk. En dan even de orde gaan herstellen net zolang totdat de politie weer de dienst uitmaakt en dit soort ego uitspattingen om boven de wet te staan in te dammen.

  reageer
 • De Jong

   

  waar maken jullie je nou boos over? Het gaat hier over een paar kwajongens die een paar rotjes aan elkaar knopen en afsteken. En als de politie ze snel wil pakken kan dat door middel van GPS pointing. Dure methode die wij bij defensie gebruiken , maar zeer effectief.

  reageer
 • ach ja

   

  En korte tijd later vliegt er een loods in brand. Die urkers snappen echt niet ze alleen zichzelf dom op de kaart zetten.

  reageer
 • Pieter

   

  Gewoon geen aandacht aan besteden dan stopt het vanzelf. Persoonlijk heb ik de politie al op de hoogte gebracht bij welke box ze moeten zijn op de griend. Et werd mij verteld dat er eerst verder ondrzoek nodig is. Dit om te zien wie er precies bij betrokken is enz. Pas als dit onderzoek af is kan men plan van aanpak maken en een inval doen. Ik heb alle vertrouwen in de urker wijkagenten.

  reageer
 • Joop

   

  Of de Urkers accepteren dat de politie zich niet laat zien in Urk, of ze accepteren het niet en grijpen zelf in. Een individu kan beter zijn gemak houden vanwege agressie, maar als iedereen samenwerkt valt er best tegen op te treden. Pluspunt is dat je dan zelf kan bepalen welk vervolg ja daaraan geeft.

  reageer
 • cirefrin

   

  Dan maakt de jeugd of wie het ook zij gebruik van de situatie op Urk.Dan moet je toch als burgervader cq.hoofd van de hermandad op een gegeven ogenblik een grote actie uitzetten om hier iets aan te doen? Maar zoals iemand al eerder zei dat iedereen bang is voor deze lui. Dan moet het wel heel erg zijn met de orde handhaving op Urk.

  reageer
 • toca

   

  Waarom denkt het gelovige Urk dat men niet hoft te luisteren naar de overheid wet en regelgeving? Staat toch in de bijbel.Daarnaast waarom lukt het deze Urkers niet zich zelf en anderen aan te spreken. Volgens mij begint het hiermee....

  reageer
 • Maarten

   

  Vannacht rond 1 uur werden er gewoon granaten in de lucht afgeschoten met gigantische klappen bizar gewoon.

  reageer
 • Kees

   

  Een probleem hierbij is dat niemand er iets in het openbaar over durft te zeggen. Ik ken iemand die dat wel deed en die werd vervolgens getrakteerd op vuurwerkbommen bij zijn huis, dreigmails en intimiderende tweets. Alles afkomstig van die zogenoemde vuurwerkvereniging, die vooral bestaat uit doorgesnoven aso's.

  reageer
 • Henk

   

  iedereen zegt wel dat het gevaarlijk is maar als je er goed mee om gaat is er niks aan de hand omdat in nederland het vuurwerk zo licht is gaan mensen bommen maken. Dat is GEVAARLIJK

  reageer
 • Kees

   

  Inderdaad dit was zeer tot extreem zwaar vuurwerk waarbij zelfs auto alarmen afgingen

  reageer
 • Kees

   

  Complete onzin wat u hier verteld het gaat wel degelijk over zeer tot extreem zware knallers en niet om 4 potjes die volgens u tegelijk worden afgestoken. Trouwens hoe weet u zo zeer dat het 4 potten tegelijk zijn? Laatst bij mij werd er in de straat geen 4 potten tegelijk aangestoken, maar 1 pot van extreem zwaar vuurwerk werd eraf gestoken 2 weken geleden was dit, hierbij gingen zelfs van meerdere auto's de alarmen af.

  reageer
 • Urker

   

  Laat de politie maar eens naar de griend gaan daar gebeurd het

  reageer
 • Urker

   

  De politie wil er gewoon niets aan doen de lege dozen staan gewoon bij de dader voor zijn box ze vinden het. Zelf te mooi

  reageer
 • kramer

   

  Wie ook maar iets opheeft met het begrip naastenliefde of rekening houden met een ander, gaat s'nachts om 1 uur geen vuurwerk afsteken. Is natuurlijk buiten oud en nieuw om zo ie zo al verboden maar dit is gewoon pure terreur.

  reageer
 • Cor

   

  Dit is absoluut geen levens gevaarlijk spul. Dat zie je aan de kwaliteit (nou ja, in dit geval de niet kwaliteit) van het vuurwerk. ik als ex pyrotechnicus kan u vertellen dat dit meerdere vuurwerk potten zijn die tegelijk worden afgestoken. Ik schat zo`n 4 potten. Daarom ziet de "show" er ook niet uit, omdat alles door elkaar heen gaat. Als dit professioneel spul was, dan zag het er mooier uit, en werd het veel hoger afgevuurd alvorens de explosie kwam. Kortom, het zijn een paar doerakken met vuurwerk afkomstig uit de winkel (dus niet illegaal of professioneel) die zij nog over hebben van voorgaande jaren.

  reageer
 • Marijk

   

  Was die klap gisteravond van Urk? Bizar! Hoorde idd in Dronten de vuurwerkknal wat nog behoorlijk hard klonk! Levensgevaarlijk zwaar spul!

  reageer
 • Ik

   

  Levensgevaarlijk spul door niet-professionals afgestoken. Het wachten is op de eerste zwaargewonde of dode. Moeten snel opgepakt worden en huiszoeking doen want het spul wordt ook ergens opgeslagen wat veel risico's met zich mee brengt!

  reageer
 • Bertha

   

  Je kon het in Dronten zelfs horen.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Grapjas Urk heeft al jaren de laagste werkloosheid van Flevoland!

  reageer
 • Mh

   

  het probleem is dat bijna iedereen weet wie het zijn zelfs de politie

  reageer
 • Peters

   

  helema mee eens, politie zie je niet of nauwelijks het weekend op Urk, als er iets gebeurd moet de politie uit Emmeloord of Lelystad komen, deze daders die het vuurwerk afstekend weten dit gewoon en hebben vrij spel en de tijd om van A naar punt B te rijden in die tussentijd een stop te maken vuurwerk aansteken en snel er vandoor gaan richting punt B. Zo hebben deze daders die het vuurwerk afsteken iedere keer savonds een andere locatie uitgestippeld zodat het voor de politie moeilijk is om een heterdaad te betrappen

  reageer
 • cirefrin

   

  Waar is de hermandad die dit moet controleren?Is dat dorp zo giga groot dat zij niet op tijd kunnen controleren waar het vuurwerk vanaf geschoten wordt?Volgens mij is het afschieten van vuurwerk zonder vergunning en niet tussen 30 dec en 1 jan strafbaar.Of zijn ze een beetje bang voor de jongelui.Daar gebeurt wel meer wat niet toegestaan wordt(drankketen etc)

  reageer
 • Sander

   

  Het is Urk hè, dus dat probleem is gelukkig niet van toepassing

  reageer
 • IN Urk

   

  Heel Urk rouwt en een paar gekken vieren een feestje. Vreemd dat Urkers hier zelf niet tegen optreden.

  reageer
 • Patrick

   

  Tja, dat heb je bij een 'regionale' omroep he?

  reageer
 • r

   

  als je moet werken is het nie leuk

  reageer
 • Kees

   

  Inderdaad, na het droevige bericht van de week nog even mensen een vuurwerk afsteken, hoe onrespectloos ben je dan wel eigenlijk niet.

  reageer
 • Swiebertje

   

  En iedereen van buiten ons dorp komt ook weer met zijn mening aan zetten.

  reageer
 • wel mooi vuurwerk hoor.

  reageer
 • Kaatje

   

  Wat respectloos, na zo'n week!

  reageer
 • Frenky

   

  Opspeuren, oppakken en opsluiten!

  reageer
 • Hr

   

  wat er van de week is gebeurt is vreselijk ! Over het vuurwerk kun je het eens of oneens zijn ! Maar om die twee dingen nu met elkaar in verband te zien slaat nergens op ! Zo kun je wel doorgaan . En is erg onnodig .

  reageer
 • Evert

   

  Erg vervelend. En eigenlijk ook volstrekt asociaal om anderen hiermee uit hun slaap te halen.

  reageer
 • adv

   

  ik dacht dat na zo'n bewogen week ons hoofd wel ergens anders naar stond. schandalig en respectloos

  reageer
 • js

   

  Geachte omroep flevoland. Het was wel langer dan drie weken. Ook dit vuurwerk duurt al langer dan drie weken.

  reageer
 • Geert

   

  Al enkele maanden is het afstaken van dit zwaar tot zeer extreem zware vuurwerk aan de gang inderdaad. Politie die extra surveilleert? Amahoela het begint ieder keer op Donderdag avond tot Zondag avond. Politie en gemeente doe er iets aan, er zal toch heus wel ergens een camera opgesteld staan die beelden heeft?

  reageer
 • Zeewolde

   

  Gister nog een artikel"Urk rouwt" en nu een vuurwerk show?!? Die mensen die dat doen tonen weinig respect voor wat er vandeweek is gebeurd.

  reageer
 • cleas

   

  Prachtig vuurwerk ga zo door

  reageer
 • henk

   

  was weer lekker genieten mag van mij wel elke vrijdag

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert