"Schade loopt in de honderdduizenden euro's"

URK • Zo 12 juli 2015 | 16:57 • Zondag 12 juli 2015 | 16:57
Een aantal ondernemers op Urk moest in de nacht van zaterdag op zondag machteloos toezien hoe hun levenswerk in vlammen opging. Een van hen is Ide Stoutjesdijk, eigenaar van HypoStore, een webshop in ruitersportartikelen. Hij verwacht dat de schade honderdduizenden euro's bedraagt. Bij de brand op bedrijventerrein Zwolsche Hoek is een bedrijfsverzamelpand volledig verwoest.

De gehele voorraad van HypoStore is in vlammen opgegaan. Ook is de nieuwe showroom volledig verwoest. Ondanks de brand laat Stoutjesdijk weten toch door te gaan met het bedrijf.

Dat geldt ook voor eigenaar Carina Geers van Special Interior, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de interieurs van vrachtwagens. Tijdens de brand stonden er vier vrachtwagens in het pand. Die zijn volledig verwoest. Special Interior verhuist overigens binnenkort naar Dronten. Geers heeft zich tot doel gesteld om daar ondanks de brand alsnog van start te gaan op 10 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel