Almeerder maakt gratis luchtfoto's met drone

FLEVOLAND
Een oproep om gratis in Almere een luchtfoto te laten maken heeft in korte tijd 500 verzoeken opgeleverd.

Almeerder Martijn van Riet deed de oproep op Facebook, met de vraag wie een mooi en bijzonder plekje in de stad weet, dat hij absoluut moet filmen. De opnames maakt hij met zijn drone. Hij maakt de foto's gratis, omdat hij niet commercieel mag vliegen. Dan heeft hij onder andere een vliegbrevet nodig.

Van de vijfhonderd verzoeken heeft Van Riet 30 locaties uitgekozen.

reacties (5)

 • Hans

   

  Ik voel de boete van 500 euro al achteraf binnen komen.

  reageer
 • Tiptop

   

  Vliegen met drones voor recreatief / privé gebruik is in Nederland toegestaan en valt momenteel onder de regelgeving die opgesteld is voor het vliegen met modelvliegtuigen. Uit die regelgeving artikel 2e:"de vlucht wordt niet uitgevoerd boven gebieden met aaneengesloten bebouwing of kunstwerken, industrie- en havengebieden daaronder begrepen dan wel boven mensenmenigten of boven spoorlijnen of voor motorrijtuigen toegankelijke verharde openbare wegen, met uitzondering van wegen in 30 km-zones binnen de bebouwde kom en wegen in 60 km-gebieden buiten de bebouwde kom". Trek zelf je conclusie

  reageer
 • MKM

   

  Dat mag best hoor.

  reageer
 • Hans

   

  Bovendien mag je niet boven stedelijke gebieden vliegen, ook niet als particulier.

  reageer
 • Piet

   

  Moet hij toch beter de luchtvaartwetgeving nakijken. Vliegen in opdracht van iemand anders is voor de wet commercieel, en ook het plaatsen van een oproep op internet maakt het voor de wet commercieel. Of je nou betaald wordt of niet. Kan een flinke boete opleveren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert