Spelfout op 'eerste tegel' De Nieuwe Bibliotheek

ALMERE • Zo 12 juli 2015 | 19:51 • Zondag 12 juli 2015 | 19:51
Op één van de drukste plaatsen in het centrum van Almere staat al enige tijd een grote spelfout. Het gaat om de symbolische eerste tegel die gelegd is voor De Nieuwe Bibliotheek.

Op de tegel staat een citaat van de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges. De achternaam van Borges is echter geschreven als 'Bonges'.

De fout kwam aan het licht toen de Britse stadsschrijver Redmond O'Hanlon samen met wethouder Frits Huis een bezoek bracht aan de bibliotheek. O'Hanlon bezoekt verschillende plekken in de stad om inspiratie op te doen voor zijn boek. Ook filmt hij zijn belevenissen en die zijn deze zomer te zien op het YouTube-kanaal van Omroep Flevoland.

De bibliotheek laat weten dat de tegel met de spelfout er pas een paar maanden ligt. Het oorspronkelijke exemplaar, geplaatst in 2005, was stuk en moest vervangen worden. Inmiddels is opnieuw een nieuwe tegel besteld. Ditmaal zonder spelfout.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel