Hulpprogramma voor ex-gedetineerden

ALMERE
Om gevangenen die op vrije voeten komen te helpen hun draai in de samenleving weer te vinden, is in Almere een nieuw re-integratieproject gestart. Ex-gedetineerden kunnen daar terecht voor verschillende vragen op het gebied van wonen, financiën en zorg.

Het project is een initiatief van de stichting Humanitas en de stichting Surant. In Amsterdam wordt het re-integratieprogramma al enige jaren aangeboden. Daar blijkt dat gevangenen het soms moeilijk hebben als ze op vrije voeten komen. Zo zijn ze bijvoorbeeld jaren niet in een gemeentehuis geweest en hebben ze geen idee hoe ze een nieuwe ID-kaart moeten aanvragen.

In Almere kunnen de ex-gedetineerden terecht in een kantoorgebouw aan de Spoordreef in het centrum. Er zijn plannen om in Lelystad een vergelijkbaar re-integratieproject te beginnen.

reacties (7)

 • BS

   

  Het moet vereniging Humanitas zijn ipv stichting

  reageer
 • marijke

   

  Mirjam de Jong : Luxe ingerichte cel? Waar? Gedetineerde moeten voor alles wat ze in hun cel hebben betalen hoor. Zelfs om te mogen strijken. Je heb het duidelijk nooit van dichtbij mee gemaakt.

  reageer
 • Thomas

   

  En als ik een woning en dergelijke nodig heb word ik niet geholpen. Je moet je eerst bekeren tot de misdaad/ asielzoeker wil je in Nederland geholpen worden.

  reageer
 • Mariam de Jong

   

  Kijk allen nou eens goed op de foto, een vrijwel luxe ingerichte celkamer, daar betaalt wel de burgerij aan mee via de belastingcenten voor al die voorzieningen. De ex-gedetineerde krijgt meer aandacht met nazorg en aandacht dan het slachtoffer, dat vaak het nakijken heeft qua zorg en aandacht. Omgedraaide wereld lijkt wel, belachelijk!

  reageer
 • ray

   

  Laat ze eerst maar eens andere mensen helpen die het moeilijk hebben... om van te kotsen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Moeite met lezen? Er staat ex-gedetineerde! Deze hebben hun straf al uitgezeten! Belangrijk dat deze mensen geholpen worden en verdienen ook een plaats in de maatschappij!

  reageer
 • dame

   

  criminelen krijgen ook alles voor elkaar je kan ook maar beter een gedetineerde of asielzoeker zijn, Almere de stad van de toekomst voor dit soort mensen, je wordt dan behandeld als god in frankrijk

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert