Lokale omroep MEDIA036 komt in Schouwburg

ALMERE
De redactie van de nieuwe lokale omroep MEDIA036 neemt vanaf oktober haar intrek in het pand van Schouwburg Almere. Directeur Jeroen van de Wiel van Schouwburg Almere en voorzitter Willem Miermans van stichting MEDIA036 zeggen uit te kijken naar de samenwerking.

In september gaat in het pand van Schouwburg Almere de organisatie Kunstlinie Almere Flevoland van start. In KAF moeten theater, exposities en cultuureducatie samenkomen. Doel is om het cultuuraanbod in Almere aantrekkelijker te maken.

MEDIA036 werd vorige maand met tegenzin door de gemeenteraad gekozen als nieuwe lokale omroep van Almere.

reacties (6)

 • Kobus

   

  De beste man de schouwburg heeft geen idee wat voor ellende hij binnenhaalt. Meneer m. is overal na 2 jaar weer weg na goed voor zichzelf gezorgd te hebben.

  reageer
 • Stibbe

   

  Alle subsidietrekkers op 1 plek. Slim.

  reageer
 • anno

   

  Dit zaakje stinkt aan alle kanten.

  reageer
 • Jaap

   

  Meneer Cees, ga er nou maar gewoon van uit dat Media036 de lokale omroep van Almere is. Dat andere met die gratis parkeerplekken zal vast een probleem worden, hoewel de kunstlinie voor de Stadschouwburg ook een laden en losplek heeft. Dus ik zie het probleem nog niet... Persoonlijk vind ik het alleen maar mooi dat de lokale omroep midden in het centrum zit en ook nog eens op de plek waar de kunst en cultuur zit. En alles is beter dan een afgelegen industrieterrein waar niemand levend gevonden wilt worden.

  reageer
 • Klopt

   

  Eens! Een omroep hoort tussen het publiek en niet in een particulier pand welke onbetaalbaar is voor een publieke instelling en waarbij de voorzitter de huurpenningen incasseert.

 • Cees

   

  even dan heeft de gemeente haar zin gekregen en zijn de vrijwilligers weer de dupe. Die moeten dus dagelijks parkeergeld gaan betalen. En hoe gaat het met het laden van de camera spullen. Mensen gaan van A naar B. En moeten dus weer terug in de editingruimte zijn. Allemaal geld die e zelf moeten betalen, immers is er niets opgenomen in de begroting. En even media036 is voor gedragen en nog niet benoemd.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Karel

   

  Top. Dus de directeut deelt gratis huurruimtes uit. Nou er zijn vast nog meer clubs die wat zoeken. Mag dat zomaar? En de zaal huren kost nog steeds 5000 euro zodat steeds meer clubs weggaan ?raar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert