Gralike niet optimistischer na gesprek met kardinaal Eijk

DRONTEN
Transgender Rhianna Gralike uit Dronten is niet optimistischer geworden na een gesprek met kardinaal Wim Eijk. Hij moet besluiten of zij als penningmeester weg moet bij de Norbertusparochie vanwege haar geslachtsverandering.

In het gesprek dinsdag vond Gralike de kardinaal neutraal, afstandelijk en zakelijk. Hij stelde persoonlijke vragen over haar sekse en het transgender zijn. Eind juni kreeg de kardinaal een brief van pastoor Boogers, waarin hij Gralike voordraagt voor eervol ontslag vanwege haar geslachtsverandering die in strijd zou zijn met de kerkelijke leer.

Boogers heeft later dinsdag bij kardinaal Eijk zijn standpunt herhaald. Naar verwachting neemt Eijk binnen enkele weken een besluit.

reacties (4)

 • Bon

   

  Wat een top verslag. Kardinaal Eijk is halverwege het verslag veranderd in Kardinaal Simonis en het Kerkelijke wetboek heet ineens een Encycliek. Verder is het vreemd dat er wordt gedaan alsof het vreemd is dat de Kardinaal haar vragen heeft gesteld over haar transgender zijn. Dat lijkt mij toch vrij logisch. Hij wil de situatie beter kennen en begrijpen alvorens een beslissing te nemen. Had ze verwacht dat hij de kerkleer met haar zou doornemen en dat ze met z'n tweetjes deze even zouden aanpassen? Hij hoort de partijen en neemt een beslissing. Prima aanpak lijkt mij. De kwestie is al lastig genoeg voor iedereen om verschillende redenen.

  reageer
 • jordy

   

  Nou wegwezen dan !

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waarom dan? Zie jij een goede reden?

 • Albert

   

  Ik dacht dat ze niet naar hem toe zou en hij maar naar haar (of hem) toe moest komen. Zucht.... sensatiezoekster

  reageer
 • Sander

   

  Als god Rhianne heeft gemaakt, is god zelf ook een beetje transgender. Doei.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert