Norbertusparochie blijft bij vertrek Gralike

DRONTEN
Pastoor Hans Boogers van de Norbertusparochie in Dronten vindt nog steeds dat transgender Rhianna Gralike weg moet als penningmeester. Dat standpunt zal hij dinsdagmiddag toelichten in een gesprek met kardinaal Wim Eijk.

Eind juni stuurde Boogers een brief aan de kardinaal, waarin hij Gralike voordraagt voor eervol ontslag. Boogers zou tot het besef zijn gekomen dat haar geslachtsverandering in strijd is met de kerkelijke leer.

De uitgelekte brief zorgde voor veel ophef. Rhianna Gralike kreeg veel steunbetuigingen. Verschillende instellingen die zich inzetten voor de gelijke behandeling van homoseksuelen, lesbiennes en transgenders spreken van discriminatie, mocht het ontslag doorgaan.

Ook Gralike had eerder op dinsdag een gesprek met kardinaal Eijk. Hij neemt naar verwachting binnen enkele weken een besluit.

reacties (6)

 • a v wees

   

  Oplichters kom je overal tegen ook binnen de organisatie van een kerk ....

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ja, het slachtoffer is uiteraard de dader hè?

  reageer
 • Frenky

   

  Kop op de wereld vergaat nog niet, niet vandaag en morgen niet.

  reageer
 • corrie wolters

   

  Bovenstaande reacties vind ik verbijsterend, anders kan ik het niet zeggen! Het geeft een ongelooflijk machteloos gevoel.

  reageer
 • Sam

   

  Rhianna Gralike heeft willens en wetens een vertrouwelijke brief doen uitlekken en heeft zich zeer negatief uitgelaten over Dhr Boogers en de kardinaal. Natuurlijk moet zij nu weg, het vertrouwen is geschaad en dit heeft Gralike aan zichzelf te danken. Zij koos ervoor om met modder te gaan gooien en de media te gebruiken om haar gelijk te halen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • hans b

   

  En terecht !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert