Naaktrecreanten blij met eigen strand

ALMERE
Naturisten uit Almere en omliggende gemeenten zijn blij dat er eindelijk weer een naaktstrand komt in Almere.

Honderden naturisten konden de afgelopen twee jaar niet naakt recreëren in Almere. De gemeente heeft na een jarenlange zoektocht het zuidelijke deel van het Almeerderstrand aangewezen als locatie voor naaktrecreatie. Dit strand wordt de tijdelijke vervanging van het Zilverstrand, dat door de verbreding van de A6 tussen 2013 en 2017 niet te gebruiken is als naaktstrand.

De toewijzing is het resultaat van onderhandelingen tussen de landelijke belangenorganisatie voor naaktrecreanten, de twee Almeerse naturistenverenigingen en de gemeente. Op de nieuwe locatie van het naaktstrand is nu nog een hondenstrand.

reacties (29)

 • R. Nota

   

  naaktrecreatie is prima maar het gros wat daar in zijn nakie in de bosjes zit, zijn gewoon ordinaire cruisers die seks willen hebben. belachelijk dat wij honden bezitters daarvoor moeten wijken. En degene die zegt dat wij met onze hond maar lekker in de tuin moeten gaan zitten, voor jou hetzelfde: ga lekker in je blote kont in je tuin zitten!

  reageer
 • Steden Stedenwijker

   

  Lekker in je eigen tuin, straat en het hondenzonetje daar in de buurt. Waarom gaan hondeneigenaren speciaal met de auto naar strand waar je geen hond mag uitlaten als de Fantasie, Atlantis, Lumière, Stedenwijkstrand of ver weg naar het Almeerderstrand???

  reageer
 • Rita,

   

  Mensen betalen veel meer dan het afdrachtje voor een hond. Honden moeten helemaal geen speciale voorzieningen krijgen waarbij goede ruimte van het algemeen wordt afgenomen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat lijkt me niet moeilijk: alle grasveldjes in mijn wijk, tot de kleinste aan toe, liggen barstensvol hondedrollen. Iedereen laat zijn of haar hond kennelijk precies één straat verderop uit. Ik ben een democraat in hart en nieren, maar honden uitlaten in de bebouwde kom van Almere moet gewoon verboden worden.

  reageer
 • john johan otten

   

  wat is er mis met naaktrecreatie in almere?degene die negatief zijn moeten dominee worden op de kansel en elke zondag hun donderpreek houden van de kansel of dit wel of niet goed is.maar pas op;ik schrijf het op via vele a viertjes schrijfblok en werk dit thuis uit via mijn usb stick kladblok''JEZUS evangelisatie actie in almere''zo heet dat kladblok op mijn usb stick bij mij thuis en zet ik woord voor woord letterlijk en figuurlijk daar op,en wie weet breng ik er wel een boek over uit wanneer dat klaar is.ps wie naakt wil liggen op dat naaktstrand,ga gerust je gang en stoor je niet aan negatieve personen die dit niet gewend zijn.[douchen met kleding aan doet niemand,omdat je dan ook naakt onder te douche staat]wie nog meer kritiek hebt en preuts is,moet maar op pampus gaan wonen.afz john johan otten

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • jenny

   

  Ehuuu... Het was een honden strand en ja de eigenaar hoort het eigenlijk op te ruimen. Maar als je geen honden drol wilt tegen komen omdat je geen hond hebt, wat doe je daar dan? Het was bedoeld voor honden eigenaren. Er zijn zat plekken waar geen hond mag komen. Straks kom je volle condooms tegen...succes

  reageer
 • jenny

   

  Laat de gemeente maar eens in iedere wijk een veld aanleggen voor de hond. Er zijn mensen die geen auto hebben om even naar zo een veld te rijden... En volgens mij is die in Poort aangelegd door vrijwilligers en niet door de gemeente. Ik zeg dan als ze toch niets voor honden willen doen afschaffen de hondenbelasting.

  reageer
 • Havenaar

   

  Is nu nog een naakthonden strand ;-)

  reageer
 • Neve

   

  de honden op je eigen straat laten schijten misschien? Al die drek op t strand moet ook maar eens aangepakt worden. Moet allemaal maar kunnen zeker omdat je daar recht op hebt?

  reageer
 • Moïse

   

  Leuk voor ze maar waar gaan we met onze honden heen dan??

  reageer
 • Poortenaar

   

  Er is een hondenuitlaatplaats langs de spoorbaan ter hoogte van het Homerus kwartier is mooie uitlaat/speelplek ga daar lekker met de hond dollen. Zo heeft een ieder wat.

  reageer
 • kritiesj

   

  Als ik alles zo lees rest mij maar 1 conclusie: Het heeft allemaal weinig om het lijf.

  reageer
 • frits

   

  Welnee, doordeweeks overdag waren er ook heel veel gezinnen en heterostellen op het Zilverstrand. Alleen achterin relatief veel mannen, maar wat maakt dat uit?

  reageer
 • jenny

   

  Idd. Ze vangen wel van honden bezitters er er staat niets tegenover... En nu pikken ze dit ook van ons af zonder ons op de hoogte te stellen of ons een mening te vragen.... In de literatuurwijk is een mooi groot veld op De Binderij.. maak daar dan een giga hondenveld met een plas water... Buis onder het fietspad door van de sloot uit om hem gevuld te hebben... En een mooi hoog hekwerk..dat honden lekker kunnen rennen en spelen... GEMEENTE ALMERE GEEF EENS WAT TERUG AAN DE HONDEN BEZITTERS EN PAK NIET ALLEEN MAAR...

  reageer
 • Bloot

   

  Ja hoor alleen maar reacties van mannen. Zal wel weer een lekker zooitje worden.

  reageer
 • peterh

   

  Ik gun naakt recreanten ook hun stukje strand, alleen vind ik het wel jammer en kortzichtig dat dit ten koste moet gaan van een andere grote groep recreanten ( die met honden) die ook hun plezier beleven door met hun honden verkoeling en ontspanning te zoeken bij het water. Had dit niet anders gekund? moeten nu de honden bezitters gaan protesteren en actie voeren voor eigen plekje? ik vind het weer een kortzichtig en makkelijk gevonden oplossing door onze gemeenteraad. jammer weer.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Moet er dan niet eerst een Intercity station bij Strand komen?

  reageer
 • Rita

   

  Een hondenstrand? De mensen laten hun hond toch overal op het strand lopen. Wel of niet toegestaan. Ga gewoon eens kijken.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het Zilverstrand was meer een heren zonder kleren ontmoetingsstrand geworden. De gewone naaktzonners gingen toch al elders. Is het met directe ingang? Waarom zijn er eigenlijk hondenstranden??? Het is toch hartstikke smerig om die beesten op het strand of in het water te laten waar ook nog mensen verblijven. Laat die beesten gewoon in de eigen straat voor de deur uit. Waarom moet dat bij een ander?

  reageer
 • "Honderden naturisten konden de afgelopen twee jaar niet naakt recreëren in Almere". Ongehoord!! Wat een ramp zeg!! Goed dat er eindelijk iets gedaan is aan deze ongelofelijke misstand!! Wat een onzin...

  reageer
 • Waarom Niet? Is toch niks mis mee met die mensen dat ze naakt liggen? Min of meer ligt iedereen al Zo goed als naakt op het strand elk jaar zomer.

  reageer
 • Waar is de naakt strand gebleven dan die er al was op muiderstrand? Of nu gezegd almeerderstrand???

  reageer
 • eric

   

  Lekker hoor al die blote dames !

  reageer
 • jaap-jan w

   

  Dat word weer genieten !!!

  reageer
 • VvI

   

  Even de nieuwe kaart bekijken die de gemeente heeft vrijgegeven Jan! Het hondenstrand is links wat ingekort en rechts wat langer gemaakt. Poe poe...

  reageer
 • Rick

   

  Niet gelijk zo depressief doen hoor. Het gaat om een deel van het hondenstrand en met je hond kun je overal lopen, dat kun je al naaktloper niet. Of wil jij als je wandelt met je hond overal naakte mensen tegenkomen?

  reageer
 • Frenky

   

  Ik ga zeker genieten lekker in mijn nakie op het strand.

  reageer
 • ikke

   

  Ik ga me hond gewoon daar laten schijten.

  reageer
 • Jan

   

  Dus de gemeente heeft met iedereen overlegd over een nieuw naaktstrand, maar niet met de hondenbezitters die hier al jaren mogen recreëren, er via de hondenbelasting voor betalen en nu zonder ook maar één mededeling weggejaagd worden? Hondenbezitters zijn klaarblijkelijk geen D66 belangenclubje ,maar mensen die je zomaar aan de kant kan zetten zonder ook maar het fatsoen om ze vooraf in te lichten. Erg fatsoenlijke manier van zaken doen hier in Almere. Hondenbezitters in Almere zijn dus niks meer dan een gemeentelijke melkkoe. Betalen zal men, maar iets regelen ho maar!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert