Blauwalg in Spijkvijver en Bovenwater

DRONTEN
De Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek waarschuwt voor blauwalg bij de Spijkvijver in Dronten en 't Bovenwater in Lelystad. Zwemmen in water met blauwalg kan huidirritatie en maag- en darmklachten veroorzaken.

Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico. Op het strand zijn waarschuwingsborden geplaatst.

De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd, zegt de Omgevingsdienst. Het water wordt nu dagelijks gecontroleerd door de strandbeheerder.

reacties (5)

 • lelystedeling

   

  Algen en waterplanten. Jeetje zeg, het moest verboden worden al die natuurlijke groei in die voedselrijke omgeving. Ik pleit voor leegschrapen, plastificeren van de bodem, beton op de oevers en vullen met gechloreerd water! :-) Oh ja, en er moet ook nog een geparfumeerde luchtverzieker geplaatst worden. Borden met "zwemmen op eigen risico"? Zwemmen is toch altijd op eigen risico? Of heeft ook hier het gezonde verstand het verloren van de regelzucht? :-(

  reageer
 • Havenaar

   

  Het bovenwater is in al jaren een prutwater. Vroeger zag men daar nog recreatie. Langs de knardijk bijv. kom je fijn op het gras liggen. Nu al jaren dicht gegroeid met riet. En er moesten ook zo nodig nieuwe woningen komen, ook met prut sloten. Wat een beleid.

  reageer
 • Henri

   

  Spijkvijver ligt toch in Biddinghuizen?

  reageer
 • bb

   

  En ze zeggen als we niet maaien komt er geen blauw alg dus dat is ook uit hun duim gezogen een gewone besparing dus kunnen ze meer geld naar Africa sturen bedank names de inwoners van lelystad

  reageer
 • Frenky

   

  Het zal toch niet waar wezen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert